NYHETER 2022-12-27 KL. 07:00

Man hotade döda - döms för barnfridsbrott

Av Anton Lorentzson

En man i 40-årsåldern hotade med att kidnappa sin dotter och att han skulle döda barnets mamma. Nu döms han för olaga hot och barnfridsbrott.

Man hotade döda - döms för barnfridsbrott

TV-klipp och nyheter

Pappan och mamman hade tidigare skiljt sig och deras gemensamma dotter hade varit hos pappan varannan helg. Men dottern ville efter ett tag inte träffa sin pappa mer, eftersom hon inte kände sig trygg och inte fick mat när hon var hos honom. När mamman och dottern skulle flytta ville dottern ha med sin säng som stod hemma hos pappan. Mamman kontaktade då pappan som började kalla henne för hora, så att dottern hörde.
Dottern ringde sedan upp sin pappa och sa att hon inte ville träffa honom mer. Då ska pappan ha skrikit att han skulle kidnappa dottern och döda hennes mamma. Högtalarfunktionen var på och mamman hörde allt.

Mannen döms nu av Varbergs tingsrätt för två fall av olaga hot och barnfridsbrott, eftersom att dottern hörde hotet mot mamman.
Straffvärdet för brotten motsvarar tre månaders fängelse, men frivården har angett att ett övervakningsbehov föreligger på mannen. Påföljden blir därmed skyddstillsyn med föreskrift att mannen ska genomföra påverkansprogrammet Predov (Preventing Domestic Violence). Mannen ska dessutom betala skadestånd, 10 000 kronor till dottern och 5 000 kronor till mamman.


TV-klipp och nyheter

Sporten i korthet
SPORT 2024-10-17 KL. 09:16
Premium

Sporten i korthet

✔ Det galna derbyt ✔ Segersviten förlängdes ✔ Sju olika målskyttar

Alicia studerar – och är Lindälvs ansikte utåt
FAMILJ 2024-10-16 KL. 21:00
Premium

Alicia studerar – och är Lindälvs ansikte utåt

Ska få fler att välja Fordons- och transportprogrammet

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

Polisen följer grupp med unga  – kopplas till kriminalitet

Polisen följer grupp med unga – kopplas till kriminalitet

Polisen har de senaste åren följt en grupp ungdomar i Hålabäck som polisen ser en problembild kring. Några av dem kan kopplas till narkotikahantering eller annan kriminalitet. Två av ungdomarna bor på adressen som besköts i augusti. – Vi jobbar, i samverkan med sociala myndigheter, med att hjälpa dem i rätt riktning, säger lokalpolisområdeschefen Johanna Hennix.