NYHETER 2023-09-11 KL. 12:30

Man frias – fick i sig narkotika omedvetet

Av Ronny Karlsson

Mannen åtalades för att ha tagit kokain och amfetamin och sedan kört bil. Men tingsrätten köpte förklaringen att en kompis spetsat sin drink och han frias nu helt.

Man frias – fick i sig narkotika omedvetet
En man frias från flera åtalspunkter efter att tingsrätten köpt förklaringen att han fått i sig narkotika omedvetet. Arkivbild: Norra Halland

TV-klipp och nyheter

Det handlar om en man i 40-årsåldern som åtalades efter en kväll ute i Kungsbacka. Åklagaren pekade på att mannen tagit amfetamin och kokain och sedan kört bil, och analyserna visade att han hade narkotika i kroppen.

Men trots det frias nu mannen både från anklagelserna om ringa narkotikabrott och rattfylleri.

Under rättegången menade mannen att han av misstag smakat på en kompis drink, och att det ska ha varit narkotika i drinken. En kompis ska ha uppgett att narkotikan blandades i drinken för att man inte skulle väcka uppmärksamhet på den restaurang som man besökte.

Tingsrätten slår fast att mannens uppgifter inte går att bortse från, och att åklagaren inte kunnat bevisa att narkotikan hade intagits medvetet. Därför frias alltså mannen.

Under samma rättegång friades mannen också från ett åtal gällande brott mot knivlagen. Här konstaterar tingsrätten att den fällkniv som hittats var mycket liten, och att den ska ha varit en gåva till mannens son i samband med en fisketur.
TV-klipp och nyheter

Sprututbytet läggs ner i Kungsbacka
VÅRD 2023-10-04 KL. 11:00
Premium

Sprututbytet läggs ner i Kungsbacka

Förslaget – herrgård ska bli korttidsboende
VÅRD 2023-10-04 KL. 08:10
Premium

Förslaget – herrgård ska bli korttidsboende

Frågan är om detaljplanen tillåter ägarnas nya idé

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

Premium | NYHETER 2023-10-04 KL. 12:45
Utdragen strid om återvinning i Särö
Premium | VÅRD 2023-10-04 KL. 11:00
Sprututbytet läggs ner i Kungsbacka

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

Arvidssons i Fjärås firar 60 år

Arvidssons i Fjärås firar 60 år

Det började med ett egenbyggt växthus på 800 kvadratmeter. Nu handlar det om betydligt större ytor för Arvidssons i Fjärås där krukväxter drivs upp året runt. – Nej, jag har inte tröttnat på blommor, det är alltid lockande att plocka hem några. Azalea är en favorit, säger grundaren Arne Arvidsson.