NYHETER 2023-03-20 KL. 14:42

Man döms för upprepade samtal till sitt ex

Av Ronny Karlsson

Kvinnan ville inte ha någon kontakt. Trots det ringde hennes ex mellan 81 och 231 samtal till hennes telefon. Nu döms mannen till dagsböter för ofredande.

Man döms för upprepade samtal till sitt ex
En man döms för att ha ringt upp till 231 samtal till samma nummer under en period på 15 dagar. Arkivbild: Norra Halland.

TV-klipp och nyheter

De båda parterna i målet levde tillsammans i Kungsbacka kommun under ganska många år, men under fjolåret flyttade kvinnan till en ny adress och förhållandet tog slut. Kvinnan uppgav också att hon inte ville ha någon mer kontakt med sitt ex.
Men trots det försökte mannen att nå henne via telefon, och det många gånger. Under en period av 15 dagar i augusti i fjol ska mannen ha ringt mellan 81 och 231 telefonsamtal till kvinnan, som då tröttnade och anmälde mannen. Delar av samtalen ringdes från hemligt nummer och många gånger skedde uppringningarna under kvällstid.
Mannen har uppgett att han ringde för att få svar på hur det före detta paret skulle göra med deras katt, men han har också erkänt att han var svartsjuk.
Tingsrätten har nu slagit fast att mannens beteende är brottsligt. Han döms för ofredande och straffet blir totalt 6000 kronor i dagsböter. Däremot får inte kvinnan den ersättning hon begärt för de kostnader hon hade när hon kände sig tvingad att byta telefon och nummer för att slippa samtalen.TV-klipp och nyheter

Nästan alla busslinjer inställda
TRAFIK 2023-11-29 KL. 19:57
Premium

Nästan alla busslinjer inställda

OBK-spelarna blir proffs – i alla fall på pappret
FOTBOLL 2023-11-29 KL. 18:00
Premium

OBK-spelarna blir proffs – i alla fall på pappret

Sportchefen om den nya ekonomiska verkligheten

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

Premium | BANDY 2023-11-30 KL. 18:00
En bandymånad som kan avgöra allt

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

Man våldsam och hotfull på krog

Man våldsam och hotfull på krog

Det ska ha uppstått ett bråk på en krog i centrala Kungsbacka på lördagskvällen. En man omhändertogs av polisen misstänkt för våld och hot mot tjänsteman.