NYHETER 2022-11-16 KL. 16:50

Man döms för ofredande

Av Anton Lorentzson

En man döms av Varbergs tingsrätt för ofredande mot en kvinna bosatt i Kungsbacka kommun. Mannen ska åtskilliga gånger ha ringt kvinnan, trots att kvinnan inte ville.

Man döms för ofredande

TV-klipp och nyheter

Mannen ofredade kvinnan genom att ringa ett stort antal samtal till henne under en period i oktober 2020. Kvinnan, som är bosatt i Kungsbacka kommun, hade uttryckt att hon inte ville ha någon kontakt med mannen. Gärningen kunde förväntas kränka kvinnans frid på ett kännbart sätt, enligt tingsrätten.

Mannen och kvinnan hade tidigare varit ett par och kvinnan hade vid ett flertal tillfällen försökt att bryta förhållandet. Mannen hade svårt att acceptera att det var slut mellan dem och fortsatte kontakta kvinnan. "I början ville NN nog väl men sedan blev han besatt och hade ett sjukligt beteende", sa kvinnan under utredningen.

Mannen ska ha ringt flertalet gånger under nattetid vilket gjorde kvinnan mycket rädd, enligt tingsrätten. Mannen döms för ofredande till villkorlig dom och 40 dagsböter om 140 kronor. Han ska också betala 5 000 kronor i skadestånd till kvinnan. Mannen döms dessutom för två bidragsbrott och ett ringa narkotikabrott.TV-klipp och nyheter

Nästan alla busslinjer inställda
TRAFIK 2023-11-29 KL. 19:57
Premium

Nästan alla busslinjer inställda

OBK-spelarna blir proffs – i alla fall på pappret
FOTBOLL 2023-11-29 KL. 18:00
Premium

OBK-spelarna blir proffs – i alla fall på pappret

Sportchefen om den nya ekonomiska verkligheten

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

Premium | BANDY 2023-11-30 KL. 18:00
En bandymånad som kan avgöra allt

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

Man våldsam och hotfull på krog

Man våldsam och hotfull på krog

Det ska ha uppstått ett bråk på en krog i centrala Kungsbacka på lördagskvällen. En man omhändertogs av polisen misstänkt för våld och hot mot tjänsteman.