NYHETER 2023-10-25 KL. 17:00

Man döms för misshandel av busschaufför

Av Ronny Karlsson

Passageraren blev ombedd att inte gå av bussen genom framdörrarna. Då reagerade han med att misshandla chauffören med slag och en skallning. Nu har tingsrätten sagt sitt i ärendet.

Man döms för misshandel av busschaufför
En man i 30-årsåldern döms efter att ha attackerat en busschaufför. Arkivbild: Norra Halland

TV-klipp och nyheter

Det var i februari 2022 som händelsen utspelade sig på en lokalbuss i Kungsbacka. Chauffören bad den åtalade att använda bakdörrarna när han skulle gå av bussen, och då uppstod en dispyt.

Här går meningarna isär och den åtalade menar bland annat att den skallning han åtalats för skedde i självförsvar. En övervakningskamera bekräftar att skallningen ägt rum, men att den inte ska ha gett någon större skada.

Den åtalade hävdar också att han blivit provocerad av chauffören, men här menar tingsrätten att den åtalade mannens agerande inte står i proportion till den eventuella provokation han kan ha utsatts för.

Tingsrätten slår fast att den åtalade mannen, som är i 30-årsåldern, har angripit chauffören med våld i dennes myndighetsutövning.

Han döms därför för våld mot tjänsteman och straffet blir en villkorlig dom samt samhällstjänst i 50 timmar. Han ska också betala skadestånd på 10 000 kronor till chauffören.
TV-klipp och nyheter

Sune en man med tusen intressen och historier
FAMILJ 2023-11-28 KL. 21:10
Premium

Sune en man med tusen intressen och historier

Hembygdskännaren fyller 70 år

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

Premium | BANDY 2023-11-28 KL. 22:07
20 timmar i buss – dessutom utan chans

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

Man våldsam och hotfull på krog

Man våldsam och hotfull på krog

Det ska ha uppstått ett bråk på en krog i centrala Kungsbacka på lördagskvällen. En man omhändertogs av polisen misstänkt för våld och hot mot tjänsteman.