NYHETER 2023-05-27 KL. 16:17

Många besöksmål under Norr om Varberg-dagarna

Av Julia Sandstén Vikberg

I helgen är det Norr om Varberg-dagarna där ett 60-tal lokala hantverkare, caféer och andra företag i norra Halland öppnar sina dörrar.

Många besöksmål under Norr om Varberg-dagarna
Anna Fridén, som tillverkar silversmycken under namnet AF Silver, är ett av företagen i Norr om Varberg-dagarna. "Jag tillverkar enkla, stilrena smycken. Bara sådant som jag själv vill bära", säger hon. Foto: Julia Sandstén Vikberg

TV-klipp och nyheter

Norr om Varberg-dagarna är ett återkommande evenemang som sker varje vår och höst i södra delen av Kungsbacka och norra delen av Varberg. Under helgen var det dags för vårens event och totalt 65 företag; konstnärer, hantverkare, gårdsbutiker, caféer, resturanger, bagerier och andra slags lokala näringsidkare, i området välkomnade besökare. Gårdsbageriet i Idala var ett av besöksmålen.

– Det är inte alla ställen som i vanliga fall har öppet varje helg, men under helgen ska alla ha öppet. Vi är så många företag som är med nu så vi delar in oss i olika kluster. Vi delar ut broschyrer med kartor där man kan se vilka andra platser som man kan besöka i samma kluster. Gårdsbageriet ingår i ett kluster där bland annat Åsa och Fjärås ingår, säger bageriets ägare Stina Björk.


Stina Björk, ägare av Gårdsbageriet i Idala, och Ida Gustafsson, cafébiträde på bageriet, var redo för att ta emot besökare under helgens Norr om Varberg-dagar. Foto: Julia Sandstén Vikberg


Norr om Varberg är ett nätverk för företag som startade för fem år sedan. Enligt Stina Björk, som var med och startade det, har nätverket vuxit enormt.

– I början var vi bara några stycken, nu är vi 66 företag. Syftet när vi startade var att hjälpas åt och marknadsföra varandra, och så är det nu också, säger hon.

På plats vid Gårdsbageriet under helgen är också Anna Fridén som tillverkar silversmycken under namnet AF Silver. Hon är också en av näringsidkarna i Norr om Varberg och tycker att det är ett bra samarbete.

– Vi hjälper varandra med att få besökare att få upp ögonen för andra företag runt omkring, säger Anna Fridén.

Norr om Varberg-dagarna pågår under lördagen och söndagen. Övriga platser i södra Kungsbacka som man kan besöka under helgen är bland annat Djäknegårdens Honung, Frickum Art, HamraGård, Modestugan, Skårs Gård, Rocky Point Brewery och många fler.


Per Loheden och Karin Holmberg var ute på en cykeltur och stannade till för en fika på Gårdsbageriet i Idala. Foto: Julia Sandstén Vikberg

TV-klipp och nyheter

Sprututbytet läggs ner i Kungsbacka
VÅRD 2023-10-04 KL. 11:00
Premium

Sprututbytet läggs ner i Kungsbacka

Förslaget – herrgård ska bli korttidsboende
VÅRD 2023-10-04 KL. 08:10
Premium

Förslaget – herrgård ska bli korttidsboende

Frågan är om detaljplanen tillåter ägarnas nya idé

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

Premium | NYHETER 2023-10-04 KL. 12:45
Utdragen strid om återvinning i Särö
Premium | VÅRD 2023-10-04 KL. 11:00
Sprututbytet läggs ner i Kungsbacka

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

Arvidssons i Fjärås firar 60 år

Arvidssons i Fjärås firar 60 år

Det började med ett egenbyggt växthus på 800 kvadratmeter. Nu handlar det om betydligt större ytor för Arvidssons i Fjärås där krukväxter drivs upp året runt. – Nej, jag har inte tröttnat på blommor, det är alltid lockande att plocka hem några. Azalea är en favorit, säger grundaren Arne Arvidsson.