NYHETER 2022-01-01 KL. 16:00

Målande skejtare ställer ut

Av Henrik Laurén

Då unga skateboardåkare målar och skapar behövs varken papper eller målarduk. Man målar förstås på brädan och det gjorde ett gäng skejtare häromkvällen i Kobergshallen. Målandet var en aktivitet under jullovet arrangerad av kommunens ungdomsverksamhet.

Målande skejtare ställer ut
Kul och coolt! De här killarna gillar att skejta och att måla, Liam Ytterström Silvén (tv), Hampus Eriksson och Felix Stenberg. FOTO: HENRIK LAURÉN.

Resultatet av målarkvällen är en utställning med specialmålade skateboards på väggarna i skejthallen. Det är dock inte så att skejtarna är utan sina bräden under tiden utställningen pågår. Nej, man målade på slitna, kvaddade och spruckna brädor som man sparat efter smällar i hopp och andra tricks i hallen under hösten.
– En bräda kan se hel ut men vara skadad i alla fall, till exempel ha en spricka i träskikten. Hjulen skruvas av, vi grundmålar med sprayfärg och sedan målar ungdomarna motiv enligt smak och tycke med poscapennor. Ungdomar tycker om att rita och måla, det här gör vi i konstsyfte för att skapa något, säger ungdomskonsulent Mirja Brillman.


Felix Stenberg målar motiv med poscapennor. Mirja Brillman är ungdomskonsulent vid kommunen.


30-tal brädor målades

Poscapennor är acrylpennor som fäster på alla underlag. Man målar på brädans undersida eftersom den är slät. Ovansidan har en sandpapperliknande yta som ger fäste för kängorna och den ytan målas inte.
– Den här gången målade vi på skadade brädor och ställer ut. Eventuellt målar vi en annan gång på brädor som ungdomarna har i användning. Kruxet är bara att undersidan som man målar snabbt slits då man glider över räck och ramper, säger Mirja.
Ett 30-tal skejtbrädor designades och dekorerades under målarkvällen i måndags. De hängdes omgående upp och finns nu att beskåda i skejthallen.


Svea Paus och Viggo Brillman deltog i målarkvällen. Hjälmpen är på, bra ifall man vill göra några åk ute i hallen.
SENASTE TV-NYHETERNA

Träningsviljan ska ta Filippa till toppen
SPORT 2022-01-28 KL. 11:00

Träningsviljan ska ta Filippa till toppen

Prisade Margareta tänker utanför boxen
FAMILJ 2022-01-27 KL. 20:00

Prisade Margareta tänker utanför boxen

IT-strul – kommunen hotar med vite
NYHETER 2022-01-27 KL. 18:00

IT-strul – kommunen hotar med vite

Transportföretag köpte Ekenässkolan
NYHETER 2022-01-27 KL. 14:36

Transportföretag köpte Ekenässkolan

Elever ska vara på plats i skolorna
NYHETER 2022-01-27 KL. 12:00

Elever ska vara på plats i skolorna

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

En doft av thai i vinterrusket

En doft av thai i vinterrusket

Det är snöglopp och ruggigt och så långt ifrån den thailändska värmen man kan komma. Men mitt ute bland åkrarna i Myra finns en liten ljuspunkt – Wans thailändska gatukök som lockar långväga kunder.

-