NYHETER 2023-06-08 KL. 09:30

Lärare lämnar tjänst efter stöld från skola

Av Ronny Karlsson

En lärare i Kungsbacka har ertappats med att ha stulit utrustning av betydande värde från en skola. Nu är det klart att läraren väljer att avsluta sin tjänst.

Lärare lämnar tjänst efter stöld från skola
Förvaltningschefen Patrik Hellberg konstaterar att en lärare som stulit utrustning nu lämnar sin tjänst. Arkivbild: Kristian Alm

TV-klipp och nyheter

Det handlar om utrustning som försvann från skolan för två år sedan. Under våren kunde det konstateras att utrustning fanns hemma hos läraren

– Via kollegor har vi kunnat påträffa utrustningen som tillhörde en av våra skolor, och personen har erkänt, säger Patrik Hellberg, förvaltningschef för Gymnasium och arbetsmarknad.

Efter avslöjandet har det förts samtal med läraren, och ärendet är också polisanmält. Även facket har varit inkopplat och nu har man nått en lösning.

Läraren stängdes först av i två veckor av kommunen, det skedde i slutet av maj. Men nu har läraren också valt att själv säga upp sig. Anställningen avslutas på söndag.

– Det här är fog för ett avskedande och i det här fallet väljer personen att säga upp sig själv. Vi har dessutom fått tillbaka utrustningen, säger Hellberg.

I och med den avslutade anställningen är kommunen också klara med sin del av det inträffade. Det återstår att se vad polisen kommer fram till i sitt arbete.

Hellberg konstaterar att sådana här ärenden dyker upp väldigt sällan.

– Vad jag vet har det inte hänt på tio år. Det är väldigt sällsynt och också väldigt sorgligt, inte minst för personen själv, säger han.
TV-klipp och nyheter

Förslaget – herrgård ska bli korttidsboende
VÅRD 2023-10-04 KL. 08:10
Premium

Förslaget – herrgård ska bli korttidsboende

Frågan är om detaljplanen tillåter ägarnas nya idé

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

Premium | NYHETER 2023-10-04 KL. 12:45
Utdragen strid om återvinning i Särö
Premium | VÅRD 2023-10-04 KL. 11:00
Sprututbytet läggs ner i Kungsbacka

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

Arvidssons i Fjärås firar 60 år

Arvidssons i Fjärås firar 60 år

Det började med ett egenbyggt växthus på 800 kvadratmeter. Nu handlar det om betydligt större ytor för Arvidssons i Fjärås där krukväxter drivs upp året runt. – Nej, jag har inte tröttnat på blommor, det är alltid lockande att plocka hem några. Azalea är en favorit, säger grundaren Arne Arvidsson.