NYHETER 2021-09-27 KL. 17:00

Lär mer om översvämning

Att Kungsbacka kan råka ut för översvämningar vet de flesta som bor här redan, en del av egen erfarenhet. Men vad kan man göra åt detta? Nu lyfter kommunen frågan i en digital föreläsning på tisdag.

Lär mer om översvämning

TV-klipp och nyheter



Vattennivåerna i Kungsbackaån är ibland oroande höga, främst när vinden trycker upp havsvatten i ån och bromsar utflödet. Och med en stigande havsnivå på sikt ökar problemen. Nu ordnar kommunen en föreläsning som tar upp situationen och vad man kan göra åt den.

– Vi kommer prata om allt från förebyggande arbete till vad som händer vid ett skarpt läge, säger Christian Carlsson, samhällsplanerare på Kungsbacka kommun som bland annat har utrett frågan om en skyddsbarriär i havet.

Han nämner arbetet med detaljplaner och översiktsplaner som punkter på tisdagens program, liksom exempel på vad som redan gjorts och kan göras.

Många känner säkert till att kommunen har investerat i översvämningsskydd vid Borgmästarebron och Signeskulle och att det finns tillfälliga skyddsvallar att ställa ut om läget skulle bli akut, men prognossystemet som mäter vattennivåer är säkert inte lika bekant och det kommer man få veta mer om. Problem med dagvatten efter skyfall kommer också diskuteras.

Flera experter


Förutom Christian Carlsson medverkar Albin Noreen, specialist krisberedskap och Charlotte Bourghardt, miljöingenjör, på den digitala föreläsningen på tisdag klockan 18.30. Den är en del av krisberedskapsveckan 27 september till 3 oktober, som Kungsbacka kommun orndar tillsammans med Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, MSB.

På torsdag 30 september föreläser Torbjön Selin, överlevnadsinstruktör och författare, om hur man ordnar en bättre egenberedskap.

TV-klipp och nyheter

Målar med händerna
KONST 2024-04-17 KL. 19:00
Premium

Målar med händerna

BLÅLJUS 2024-04-17 KL. 12:45
Premium

"Jag är inte en kaninkokerska"

Kvinna åtalas för ofredande efter Tindermöte

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

Premium | NYHETER 2024-04-18 KL. 19:30
Snart klart med toaletter och duschar
Premium | MILJÖ 2024-04-18 KL. 18:30
Fiskgjusarna är på plats i fjorden
Premium | SPORT 2024-04-18 KL. 15:00
Klassikern ser ut att locka 900 löpare
Premium | KRÖNIKOR 2024-04-18 KL. 14:00
Nyckelfrågan är om ilska hjälper

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

Lasse fixar allsång med extra allt

Lasse fixar allsång med extra allt

Lasse Kronér gör sin egen grej och bjuder in favoritartisterna till sköna kvällar på Tjolöholm.