NYHETER 2023-03-08 KL. 18:00

Kvinnodagen uppmärksammades på torget

Av Eric Andersson

SSU Kungsbacka anordnade på torget en aktivitet för att uppmärksamma internationella kvinnodagen. Allt gick inte riktigt som planerat, men de var nöjda ändå.
– Kan det här väcka en diskussion på något sätt är det bra, säger Shaadi Zamani.

Kvinnodagen uppmärksammades på torget
Shaadi Zamani, Klara Larsson och Vanessa Hernandez. Foto: Eric Andersson

TV-klipp och nyheter

På internationella kvinnodagen anordnade SSU Kungsbacka tillsammans med en representant från förskolan aktiviteter för barn och unga på torget. Ursprungstanken var att kvinnliga representanter från bland annat polis och räddningstjänst skulle vara på plats och svara på frågor. Men på grund av sjukdomar gick den planen i kras.
– Det blev inte riktigt som vi hade tänkt oss. Alla yrkesgrupper haft kontakt med var positiva till initiativet men det gick helt enkelt inte att lösa just idag, säger Klara Larsson, vice ordförande i SSU Kungsbacka.

Men lite aktiviteter fanns det allt på torget. Fäktaren Moa Maaninka var där för att svara på frågor och visa upp sin fäktarutrustning. Senare under eftermiddagen skulle en läkarstudent samt polisen titta förbi. Det fanns också en tipspromenad med tema jämställdhet samt en guldlåda där barn kunde lägga i en lapp med sitt drömyrke.
– Även om det inte är så många här har vi sett att folk som går förbi tittar på tipspromenadfrågorna. Kan det väcka en diskussion på något sätt är det bra, säger Shaadi Zamani, kassör SSU i Kungsbacka.

Det är första gången som SSU och förskolan arrangerar aktivitet på internationella kvinnodagen, men tanken är att det ska bli återkommande.
– Jag upplever att det fortfarande är väldigt normativt i förskolan. Vi har kommit en bit men det finns det mycket kvar att göra. Barnen är framtidens samhällsmedborgare så det är där man ska börja, säger Vanessa Hernandez, förskolelärare i Kungsbacka.


TV-klipp och nyheter

Glenn gillar när det inte blir som han tänkt sig
KULTUR & NÖJE 2024-02-28 KL. 17:00
Premium

Glenn gillar när det inte blir som han tänkt sig

Här ser du Kungsbackakonstnärens verk

Nya regler ska styra politikers besök på skolor
NYHETER 2024-02-28 KL. 16:00
Premium

Nya regler ska styra politikers besök på skolor

Fler tillfällen ges för partier i Kungsbacka

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

Stor ökning – allt fler brottsoffer söker hjälp

Stor ökning – allt fler brottsoffer söker hjälp

Antalet personer som vänder sig till Brottsofferjouren i Kungsbacka har ökat med över 50 procent. Det är främst via polisen som kontakten förmedlas. Enligt Ulla Johansson, ordförande i Brottsofferjouren Kungsbacka, och Kungsbackas kommunpolis Jenny Sjöström är det viktigt att utsatta erbjuds stöd. – Det minimerar risken för att man utsätts igen, säger Ulla Johansson.