NYHETER 2021-10-26 KL. 13:59

Kvinna körde bil med över fyra promille alkohol i blodet

Av Julia Sandsten Vikberg

De flesta personer hade dött med över fyra promille alkohol i blodet. En kvinna i Kungsbacka, som hade 4,23 promille, satte sig i en bil och körde. Efter att hon hade krockat med två bilar stoppades hon av polisen.
– Där har vi ett allvarligt alkoholproblem, säger Hans Qvant, trafikpolischef i Halland.

Kvinna körde bil med över fyra promille alkohol i blodet

TV-klipp och nyheter

En kvinnlig bilist körde så vingligt på Lindens gata i centrala Kungsbacka att hon delvis körde över på motsatt körbana. När hon kom fram till en rondell krockade hon med en annan bil, körde rakt igenom rondellen, körde in i trafikskyltar och kolliderade sedan med en lyktstolpe och en annan bil som stod parkerad. Det visade sig sedan att kvinnan, som är i 40-årsåldern och är boende i Kungsbacka kommun, hade 4,23 promille alkohol i blodet när hon körde bilen.
– Oj, det var rejält, reagerar Hans Qvant när Norra Halland ringer honom och berättar om fallet.
Enligt honom hade de flesta människor dött av alkoholförgiftning vid det laget.
– Det är fruktansvärt mycket. Där har vi ett allvarligt alkoholproblem. Människor som inte är alkoholiserade hade aldrig haft så många promille för då hade man varit död, säger han.
Enligt honom är de flesta jättefulla redan vid 1,5 promille alkohol i blodet. Gränsen för att ett brott ska räknas som grov rattfylla är en promille. Att någon har över fyra promille är extremt ovanligt.
– Det finns knappt. Då är det de riktigt grova alkoholisterna eller någon som lider av någon sjukdom som gör att de inte tål alkohol. Jag har varit polis i kanske 40 år och har en eller två gånger varit med om att någon haft över fyra promille, säger Hans Qvant.
Kvinnan i fråga åtalas nu för grovt rattfylleri för den här händelsen som inträffade i augusti i år. Två månader senare ska kvinnan ha satt sig i bilen igen med strax över två promille alkohol i blodet och stoppats av polis på Hedebrovägen. Hon åtalas därmed för två fall av grov rattfylleri.TV-klipp och nyheter

En bandymånad som kan avgöra allt
BANDY 2023-11-30 KL. 18:00
Premium

En bandymånad som kan avgöra allt

Nästan alla busslinjer inställda
TRAFIK 2023-11-29 KL. 19:57
Premium

Nästan alla busslinjer inställda

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

Man våldsam och hotfull på krog

Man våldsam och hotfull på krog

Det ska ha uppstått ett bråk på en krog i centrala Kungsbacka på lördagskvällen. En man omhändertogs av polisen misstänkt för våld och hot mot tjänsteman.