NYHETER 2021-12-27 KL. 20:00

Julfirandet spårade ur - nu väntar böter

Av Elisabeth Däljemar

18 800 kronor. Det får en 33-årig kungsbackabo betala för julfirandet 2020. Detta sedan mannen vid ett besök hos sina föräldrar löpt amok och hotat sin mamma och pappa i deras hem.

Julfirandet spårade ur - nu väntar böter
Julfirandet spårade ur och slutade i tingsrätten. Foto: Arkivbild.

Det var den 23 december 2020 som 33-åringen besökte sina föräldrar i deras hem i Kungsbacka, för att förbereda familjens julfirande.
Stämningen var god och trion bestämde sig för att tjuvstarta julfirandet med alkoholhaltiga drycker. Redan vid 20-tiden på kvällen ville 33-åringens mamma gå och lägga sig för natten.
Då slog något slint hos hennes son. Full och aggressiv började han bråka med sin mamma. Samtidigt som han dödshotade mamman slog han sönder inredning för närmare 5 000 kronor i föräldrarnas hem.
33-åringens pappa försökte lugna sin son. Men sonen var för arg. Så arg att hans far till slut tyckte att stämningen i huset blivit så hotfull att han flydde bostaden och slog larm till SOS.
Händelsen ledde till åtal, för olaga hot och skadegörelse.

När 33-åringen för en tid sedan ställdes inför rätta erkände han att han vandaliserat sina föräldrars hem. Huruvida han även hotat sin mamma kunde han inte uttala sig om, med hänvisning till sin minnesförlust.
Sitt beteende förklarade 33-åringen med att han druckit starksprit under kvällen och att han under en längre tid dessförinnan känt sig orolig, arg och besviken på sin mamma.
Enligt den åtalade hade mamman vid tiden för brotten ett problematiskt förhållande till alkohol. Att hon den aktuella kvällen ville gå och lägga sig så tidigt som vid 20-tiden tolkade 33-åringen som att mamman druckit sig berusad.
Det fick honom att ilskna till, så till den milda grad att han helt tappade kontrollen.

Eftersom 33-åringen aldrig tidigare dömts för brott och risken för återfall i brottslighet bedöms som liten klarar sig mannen undan med villkorlig dom och dagsböter.
Urspårningen hos föräldrarna blir dock kostsam. Tillsammans med dagsböterna på 10 400 kronor som 33-åringen döms att betala, ska han även stå för hela kostnaden för sin försvarsadvokat samt betala avgift till Brottsofferfonden.
Totalt handlar det om drygt 18 800 kronor.SENASTE TV-NYHETERNA

Träningsviljan ska ta Filippa till toppen
SPORT 2022-01-28 KL. 11:00

Träningsviljan ska ta Filippa till toppen

Prisade Margareta tänker utanför boxen
FAMILJ 2022-01-27 KL. 20:00

Prisade Margareta tänker utanför boxen

IT-strul – kommunen hotar med vite
NYHETER 2022-01-27 KL. 18:00

IT-strul – kommunen hotar med vite

Transportföretag köpte Ekenässkolan
NYHETER 2022-01-27 KL. 14:36

Transportföretag köpte Ekenässkolan

Elever ska vara på plats i skolorna
NYHETER 2022-01-27 KL. 12:00

Elever ska vara på plats i skolorna

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

En doft av thai i vinterrusket

En doft av thai i vinterrusket

Det är snöglopp och ruggigt och så långt ifrån den thailändska värmen man kan komma. Men mitt ute bland åkrarna i Myra finns en liten ljuspunkt – Wans thailändska gatukök som lockar långväga kunder.

-