NYHETER 2023-11-10 KL. 19:00

Grov rattfylla leder till två månaders fängelse

Av John Skoglund

Mannen i 60-årsåldern satte sig bakom ratten en förmiddag i september. I närheten av Fjärås körde han ner i diket och vittnen berättade att han var yr och medtagen. Han blåste 1,74 promille och nu döms han för grov rattfylla och påföljden blir två månaders fängelse.

Grov rattfylla leder till två månaders fängelse
Mannen körde hem på förmiddagen och hamnade i diket. Nu döms han till två månaders fängelse för grov rattfylla. Arkivbild: Norra Halland

TV-klipp och nyheter

Mannen som besökt sin särbo var på väg hem när han körde i diket och han uppger att han hade ingen uppfattning mer om händelsen än att vägen var kurvig.

Han körde av vägen efter cirka tio kilometer av de 28 kilometrarna som var planerade.

Det hittades gamla flaskor i bilen men de intogs inte under färden enligt mannen. Däremot hade han druckit whisky under natten.

Mannen erkänner brottet och förekommer inte tidigare i belastningsregistret. Med anledning av att körningen har lett till en trafikolycka, samt att rätten finner att mannen är medveten om att han inte borde kört bilenm, ska han dömas till fängelse i två månader.
TV-klipp och nyheter

Sune en man med tusen intressen och historier
FAMILJ 2023-11-28 KL. 21:10
Premium

Sune en man med tusen intressen och historier

Hembygdskännaren fyller 70 år

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

Premium | BANDY 2023-11-28 KL. 22:07
20 timmar i buss – dessutom utan chans

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

Man våldsam och hotfull på krog

Man våldsam och hotfull på krog

Det ska ha uppstått ett bråk på en krog i centrala Kungsbacka på lördagskvällen. En man omhändertogs av polisen misstänkt för våld och hot mot tjänsteman.