NYHETER 2021-11-29 KL. 19:00

Glasspengar delas ut som stipendier

Av Julia Sandsten Vikberg

Glassförsäljningen gick bra i somras. Därför kan Pingstkyrkan i Kungsbacka nu dela ut stipendier till ett initiativ som jobbar med sociala insatser. Det första Jeremiastipendiet går till Julhjälpen i Kungsbacka som hjälper barnfamiljer som inte har råd med julklappar.

Glasspengar delas ut som stipendier
Robin Eklind, Pingstkyrkan, Linda Regestam, Glassboden och Charlotte Björklund, Julhjälpen i Kungsbacka, under prisutdelningen. Foto: Privat.

Pingstkyrkan i Kungsbacka driver sedan 2018 Glassboden i Badhusparken och sedan start har man sagt att eventuellt överskott från glassförsäljningen ska gå till sociala insatser i kommunen. Det senaste året har affärerna gått bättre än någonsin.
– I somras hade vi den bästa glassommaren hittills. Vi sålde väldigt mycket glass Det gör det möjligt för oss att göra mer än tidigare, säger Robin Eklind, pastor och föreståndare i Pingstkyrkan i Kungsbacka.
Man kan därför dela ut ännu fler matkassar till behövande under påsk och jul i år, och man har även bestämt sig för att dela ut ett stipendium till initiativ som jobbar med sociala insatser i Kungsbacka. Stipendiet har fått namnet Jeremiastipendiet.
– Jeremia är en bok i bibeln där det står att vi ska söka stadens bästa och verka för stadens bästa. Det är bibelord som betyder mycket för vår församling. Det är något som vi identifierar oss med i vårt uppdrag, att vara en kraft och resurs i samhället, säger Robin Eklind.
Den första att tilldelas Jeremiastipendiet på 7000 kronor är Julhjälpen i Kungsbacka.
– Vi tycker att de gör en fantastisk insats med att hjälpa familjer som inte har råd köpa julklappar till sina barn, så att alla barn i Kungsbacka ska få julklappar, säger Robin Eklind.
Utdelningen ägde rum i samband med julkonserten Compassion Christmas, som anordnas av fadderorganisationen Compassion, under lördagen. Under våren ska ännu ett initiativ tilldelas stipendiet och denna gång kommer man att kunna ansöka om det. Förhoppningen är att Jeremiastipendiet ska kunna delas ut varje år framöver.
– Vi hoppas kunna göra det, men det hänger på att vi fortsätter att sälja glass i den här takten. Men fler och fler har fått upp ögonen för Glassboden, försäljningen ökar för varje sommar, säger Robin Eklind.
Pingstkyrkan vill även ge något tillbaka till alla kunder som köpt glass och kommer därför att bjuda på adventsfika från Glassboden varje lördag i advent, mellan 13.00 och 17.00.


SENASTE TV-NYHETERNA

Skolans kyrkosamarbete ifrågasätts
NYHETER 2022-01-20 KL. 13:27

Skolans kyrkosamarbete ifrågasätts

Läraren kritisk mot upplägget

Skolan försvarar samarbetet med kyrkan
NYHETER 2022-01-20 KL. 13:24

Skolan försvarar samarbetet med kyrkan

Buss körde av vägen
NYHETER 2022-01-20 KL. 07:50

Buss körde av vägen

Målvakterna glänste i återstarten
HANDBOLL 2022-01-19 KL. 21:21

Målvakterna glänste i återstarten

Aranäs segrade i årets första match

Thorbjörnson etta på riksdagslista
POLITIK 2022-01-19 KL. 18:00

Thorbjörnson etta på riksdagslista

Vården viktig valfråga för V

Dubbelt Kungsbacka i OS-trupperna
ISHOCKEY 2022-01-19 KL. 16:00

Dubbelt Kungsbacka i OS-trupperna

Ryfors om AHL:
ISHOCKEY 2022-01-19 KL. 12:00

Ryfors om AHL: "Det kallas djungeln av en anledning"

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

En doft av thai i vinterrusket

En doft av thai i vinterrusket

Det är snöglopp och ruggigt och så långt ifrån den thailändska värmen man kan komma. Men mitt ute bland åkrarna i Myra finns en liten ljuspunkt – Wans thailändska gatukök som lockar långväga kunder.

-