NYHETER 2019-11-05 KL. 20:37

Glada vinnare tog emot pengar

Glada vinnare tog emot pengar
Annette Lindgren i mitten flankerad till höger av kollegorna Rose Damerau och Karin Sjöglimt, gladdes stort åt att få ta emot Leva livet-priset.

TV-klipp och nyheter

Tisdagens möte i kommunfullmäktige inleddes med applåder efter tillkännagivandet av Leva livet-priset, ett pris på 10 000 kronor som delas ut till en person eller grupp inom Vård och omsorg för insatser som bidragit till vårdtagarnas livskvalitet. I år tilldelades priset Annette Lindgren, Rose Damerau och Karin Sjöglimt från Vallda hemtjänst för deras arbete med att arrangera festligheter för hemtjänstens kunder.

– Fantastiskt roligt. De här tillställningarna har varit till glädje både för de gamla och deras anhöriga och har varit väldigt uppskattat, säger Annette Lindgren.

Nästa vinnare på schemat att tillkännages var årets Lära för livet-pristagare. Utnämningarna där gick till personal inom skolan som bidragit till betydelsefulla insatser. Först ut att tillkännages var priset till Gymnasium och arbetsmarknad, och Eva Klingnäs och Joachim Blom för deras arbete med utbildningen Hiss- och rulltrappstekniker. En utbildning som är unik i Västsverige.

– Kul och oväntat, säger en glad Eva Klingnäs, utbildningsledare på yrkeshögskolan.

Med och delade på de 10 000 kronorna i kategorin var specialpedagogen Andreas Martinsson som blev tilldelad sin pott för brinnande engagemang i sitt yrke.

Vad gör du i ditt yrke? 

– Jag jobbar med att stötta elever i lärandet samt mycket med elevhälsa, en fråga som jag tycker är viktig i alla skolformer, säger Andreas Martinsson.


Joachim Blom, Eva Klingnäs, Andreas Martinsson, Lotta Schedin och Charlotta Olander var överraskade och glada efter att ha blivit uppmärksammade för sina insatser inom skolan.


 

Sist ut var Lära för livet-kategorin för Förskola och grundskola. Där blev det Björkris förskola och skola som fick ta emot 10 000 kronor för att ha lyckats skapa en verksamhet med stort engagemang. På plats var representanterna Lotta Schedin och Charlotta Olandersson.

– Väldigt roligt att det vi gör uppmärksammas, man blir stolt över att jobba på Björkrisskolan, säger Charlotta Olandersson.

Prispengarna är avsedda för kompetensutveckling inom respektive yrkesområde.

 

Läs hela artikeln i fredagens Norra Halland.

TV-klipp och nyheter

Wislander:
SPORT 2024-02-24 KL. 15:00
Premium

Wislander: "De måste vinna annars är det griskört"

Experterna inför Aranäs ödesmatch

Cirkulära fynd i Åsa
NYHETER 2024-02-24 KL. 14:30
Premium

Cirkulära fynd i Åsa

Krönika: Jag vill ha sex!
KRÖNIKOR 2024-02-24 KL. 11:00
Premium

Krönika: Jag vill ha sex!

Blåsig morgon – många rapporter om träd på vägar
NYHETER 2024-02-23 KL. 06:34

Blåsig morgon – många rapporter om träd på vägar

Polisen uppmanar att jobba hemma om det går

Johan Tolinsson firar 60 med resa till New Orleans
FAMILJ 2024-02-22 KL. 20:00
Premium

Johan Tolinsson firar 60 med resa till New Orleans

"Jag är präglad av min mors omtanke"

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

Premium | KULTUR & NÖJE 2024-02-24 KL. 18:18
Leo skapar dialog med känsla
Premium | NYHETER 2024-02-24 KL. 14:30
Cirkulära fynd i Åsa
Premium | KRÖNIKOR 2024-02-24 KL. 11:00
Krönika: Jag vill ha sex!

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

Stor ökning – allt fler brottsoffer söker hjälp

Stor ökning – allt fler brottsoffer söker hjälp

Antalet personer som vänder sig till Brottsofferjouren i Kungsbacka har ökat med över 50 procent. Det är främst via polisen som kontakten förmedlas. Enligt Ulla Johansson, ordförande i Brottsofferjouren Kungsbacka, och Kungsbackas kommunpolis Jenny Sjöström är det viktigt att utsatta erbjuds stöd. – Det minimerar risken för att man utsätts igen, säger Ulla Johansson.