NYHETER 2022-11-17 KL. 17:30

Företagstätt när näringslivet stod i fokus på teatern

Av Anton Lorentzson

Under torsdagen samlades ungefär 200 personer från olika branscher och företag på teatern i Kungsbacka. Kommunen, och en hel drös samarbetspartners, anordnade nämligen Kungsbacka Business Boost – en heldag med näringslivet i fokus.

Företagstätt när näringslivet stod i fokus på teatern
Johan Wester, till höger, höll samtal med lokala företagare. Här med Oscar Bergman, vd för BloxIT, och Måns Danielsson, vd för RGNT Motorcycles. Foto: Anton Lorentzson

TV-klipp och nyheter

Omvärldsanalyser, framtidsspaningar, föreläsningar och mingel var några av sakerna på agendan när Kungsbacka Business Boost arrangerades på teatern på torsdagen. Dagen modererades av Johan Wester, känd från bland annat Hipp Hipp! Anledningen till dagen var att skapa en mötesplats för inspiration och nätverkande.
– Företag i Kungsbacka har efterfrågat en större mötesplats. Sedan känner vi att det finns så mycket att vara stolt över i Kungsbacka. Det finns så grymma entreprenörer här. Här kan man skapa nya kontakter men också bygga en vi-känsla. Det är alla vi tillsammans som utvecklar Kungsbacka, inte var för sig, säger Elinor Filipsson, näringslivschef i Kungsbacka kommun.


Elinor Filipsson är näringslivschef på Kungsbacka kommun. Hon vill se att företagen knyter nya kontakter och skapar en vi-känsla. Foto: Anton Lorentzson


Business Boost-dagen anordnades för första gången, men troligtvis inte för sista.
– Att ha fler sådana här dagar är planen, absolut. Detta är inledningen till att bygga upp den här mötesplatsen. När den nya arenan är på plats så kanske det kan bli en återkommande näringslivsdag där, där vi kan vara många fler än vad vi kan vara här i teatern, säger Elinor Filipsson.

Vad hoppas du att dagen mynnar ut i?
– Jag hoppas att när folk går härifrån idag, så har de lärt känna nya männsikor. Kanske fördjupat relationer man redan har. Jag hoppas att man fått med sig lite ny kunskap, nya tankar och idéer. Jag hoppas också på mycket skratt och glädje. Jag tror att vi behöver kunna ha roligt ihop och inte bara vara allvarliga.


Emili Andersson och Sandra Esp, som driver Onsala Dahliashop, tyckte att dagen bjöd på matnyttig information och nya idéer. Foto: Anton Lorentzson


Bland de 200 gästerna fanns Emili Andersson och Sandra Esp som driver och äger Onsala Dahliashop AB. I pausminglet var de dittills nöjda med dagen.
– Det är superbra och ett väldigt bra innehåll. Bra föreläsare och mycket matnyttig information för oss. Det är perfekt för oss att vara med på den här dagen, säger Emili Andersson.
Duon är relativt nya på marknaden, de har drivit företaget i ungefär ett år.
– Jag har redan fått många nya idéer till företaget. Det bara började ploppa till därinne, säger Sandra och pekar på huvudet.

Vad känner ni att ni fått med er hittills?
– Hur viktigt det är med timing. Att känna av omvärlden och bevaka så att man landar rätt, säger Emili Andersson. Sandra Esp fyller i:
– Också att man hänger på det här hållbarhetstänket som finns och att tänka på klimatet och sådant. Det är många stenar som ska läggas.

Föreläsningarna hölls av Per Schlingman och Azita Shariati. Dessutom hölls något kallat business talks, där Johan Wester höll samtal med lokala företagare på teaterns scen. Dagen avslutades sedan med en AW där det bjöds på mat och underhållning.TV-klipp och nyheter

En bandymånad som kan avgöra allt
BANDY 2023-11-30 KL. 18:00
Premium

En bandymånad som kan avgöra allt

Nästan alla busslinjer inställda
TRAFIK 2023-11-29 KL. 19:57
Premium

Nästan alla busslinjer inställda

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

Man våldsam och hotfull på krog

Man våldsam och hotfull på krog

Det ska ha uppstått ett bråk på en krog i centrala Kungsbacka på lördagskvällen. En man omhändertogs av polisen misstänkt för våld och hot mot tjänsteman.