NYHETER 2022-11-17 KL. 17:30

Företagstätt när näringslivet stod i fokus på teatern

Av Anton Lorentzson

Under torsdagen samlades ungefär 200 personer från olika branscher och företag på teatern i Kungsbacka. Kommunen, och en hel drös samarbetspartners, anordnade nämligen Kungsbacka Business Boost – en heldag med näringslivet i fokus.

Företagstätt när näringslivet stod i fokus på teatern
Johan Wester, till höger, höll samtal med lokala företagare. Här med Oscar Bergman, vd för BloxIT, och Måns Danielsson, vd för RGNT Motorcycles. Foto: Anton Lorentzson

Omvärldsanalyser, framtidsspaningar, föreläsningar och mingel var några av sakerna på agendan när Kungsbacka Business Boost arrangerades på teatern på torsdagen. Dagen modererades av Johan Wester, känd från bland annat Hipp Hipp! Anledningen till dagen var att skapa en mötesplats för inspiration och nätverkande.
– Företag i Kungsbacka har efterfrågat en större mötesplats. Sedan känner vi att det finns så mycket att vara stolt över i Kungsbacka. Det finns så grymma entreprenörer här. Här kan man skapa nya kontakter men också bygga en vi-känsla. Det är alla vi tillsammans som utvecklar Kungsbacka, inte var för sig, säger Elinor Filipsson, näringslivschef i Kungsbacka kommun.


Elinor Filipsson är näringslivschef på Kungsbacka kommun. Hon vill se att företagen knyter nya kontakter och skapar en vi-känsla. Foto: Anton Lorentzson


Business Boost-dagen anordnades för första gången, men troligtvis inte för sista.
– Att ha fler sådana här dagar är planen, absolut. Detta är inledningen till att bygga upp den här mötesplatsen. När den nya arenan är på plats så kanske det kan bli en återkommande näringslivsdag där, där vi kan vara många fler än vad vi kan vara här i teatern, säger Elinor Filipsson.

Vad hoppas du att dagen mynnar ut i?
– Jag hoppas att när folk går härifrån idag, så har de lärt känna nya männsikor. Kanske fördjupat relationer man redan har. Jag hoppas att man fått med sig lite ny kunskap, nya tankar och idéer. Jag hoppas också på mycket skratt och glädje. Jag tror att vi behöver kunna ha roligt ihop och inte bara vara allvarliga.


Emili Andersson och Sandra Esp, som driver Onsala Dahliashop, tyckte att dagen bjöd på matnyttig information och nya idéer. Foto: Anton Lorentzson


Bland de 200 gästerna fanns Emili Andersson och Sandra Esp som driver och äger Onsala Dahliashop AB. I pausminglet var de dittills nöjda med dagen.
– Det är superbra och ett väldigt bra innehåll. Bra föreläsare och mycket matnyttig information för oss. Det är perfekt för oss att vara med på den här dagen, säger Emili Andersson.
Duon är relativt nya på marknaden, de har drivit företaget i ungefär ett år.
– Jag har redan fått många nya idéer till företaget. Det bara började ploppa till därinne, säger Sandra och pekar på huvudet.

Vad känner ni att ni fått med er hittills?
– Hur viktigt det är med timing. Att känna av omvärlden och bevaka så att man landar rätt, säger Emili Andersson. Sandra Esp fyller i:
– Också att man hänger på det här hållbarhetstänket som finns och att tänka på klimatet och sådant. Det är många stenar som ska läggas.

Föreläsningarna hölls av Per Schlingman och Azita Shariati. Dessutom hölls något kallat business talks, där Johan Wester höll samtal med lokala företagare på teaterns scen. Dagen avslutades sedan med en AW där det bjöds på mat och underhållning.SENASTE TV-NYHETERNA

Körde med 1,58 promille – får fängelse
NYHETER 2022-11-29 KL. 13:00

Körde med 1,58 promille – får fängelse

Från tennistränare till utbildningsdirektör
POLITIK 2022-11-29 KL. 11:55
Premium

Från tennistränare till utbildningsdirektör

GAs nya förvaltningschef har en bred bakgrund

Bostadsinbrott i Onsala
BLÅLJUS 2022-11-29 KL. 10:40

Bostadsinbrott i Onsala

Stationen ska fixas - men perronglyft får vänta
TRAFIK 2022-11-29 KL. 08:00

Stationen ska fixas - men perronglyft får vänta

Ung veteran är ny chef för Kultur och fritid
POLITIK 2022-11-28 KL. 19:30
Premium

Ung veteran är ny chef för Kultur och fritid

Slog nytt rekord på julmarknaden
NYHETER 2022-11-28 KL. 17:15

Slog nytt rekord på julmarknaden

Dyrt lösa förbättrad rening
NYHETER 2022-11-28 KL. 13:00

Dyrt lösa förbättrad rening

Hårt arbete för att klara nya reningsverksförslaget

Ingen ändring i skolskjutsen trots möte
NYHETER 2022-11-28 KL. 11:45

Ingen ändring i skolskjutsen trots möte

Föräldrar missnöjda men inte förvånade

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

Premium | FAMILJ 2022-11-29 KL. 19:30
Katarina började träna som pensionär
Premium | KRÖNIKOR 2022-11-29 KL. 15:20
Krönika: Satsa på thanksgiving
BLÅLJUS 2022-11-29 KL. 10:40
Bostadsinbrott i Onsala

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

”Det var så skönt att Kungsbacka blev min stad”

”Det var så skönt att Kungsbacka blev min stad”

Lasse Kronér fyller 60 år. Kärleken till Onsala och Kungsbacka är djup. Metooskandalen blev en ”gamechanger” i hans liv.