NYHETER 2022-06-09 KL. 18:00

Fler cykelpiloter behövs

Av Christina Nordwall

Projektet Cykla utan ålder startade redan förra året och fick bra respons bland de boende på Signeshus. Så bra att man i år behöver fler volontärer.
– Det är många som bor här som vill åka ut och cykla och känna vind i håret men vi behöver fler cykelpiloter, säger Camilla Löving, projektledare och en av tre aktivitetsansvariga på Signeshus.

Fler cykelpiloter behövs
CYKELPROJEKT. Camilla Löving på Signeshus hoppas att fler vill ställa upp som cykelpiloter. Foto: privat

TV-klipp och nyheter

Projektet är en ideell verksamhet som ska förgylla tillvaron för de boende. Så kallade cykelpiloter tar med de som önskar på en tur med en elcykel. De boende får sitta i en vagn med plats för två personer där fram, och bak sitter cykelpiloterna som trampar och styr.
- Hittills har vi mest cyklat runt i Kungsbacka men det vore också trevligt att ge sig ut och ha med kaffe i en termos till exempel. Vi har olika aktiviteter på Signeshus och detta är ett sidoprojekt som drivs samtidigt. Det är lite annorlunda och har varit väldigt uppskattat, att få se lite andra vyer, säger Camilla Löving.

Rullstol inget hinder
Nu är inte alla 120 personer som bor på Signeshus intresserade av att hänga med på en cykeltur men för de som vill finns det egentligen inga hinder.
– Nej, om man sitter i rullstol har vi en transportabel lift och kan hjälpa till att komma över i cykelvagnen. Vi försöker fördela platserna och är det någon som får förhinder saknas inte stand-in personer, vi har ett gäng som vill cykla hela tiden, säger Camilla Löving.

Fler piloter behövs
För att ge alla som vill möjlighet att åka på en cykeltur behövs fler cykelpiloter. Det kan vara pensionärer, föreningar eller andra personer som av olika anledningar har en stund över på dagen. Det är heller ingen nackdel om den som anmäler sig som volontär gillar att träffa folk och prata. Cykelpiloten får en utbildning i hur cykeln fungerar, säkerhetstänk och hur man bokar upp sig.
– Vi har 14 volontärer och vill gärna ha tag i fler. Under måltiderna kan man inte boka in sig men annars går det bra. Antingen hör man av sig till mig eller bokar in sig själv i systemet, då får jag ett mejl och ordnar att två pensionärer står redo den tiden, säger Camilla Löving.




Vill du veta mer?
Mejla camilla.loving@kungsbacka.se

TV-klipp och nyheter

Påskbrasa eller ris – så beslutar kommunen
NYHETER 2024-03-27 KL. 14:00
Premium

Påskbrasa eller ris – så beslutar kommunen

Åtta har sökt dispens – tre har fått avslag

Ny asfalt på E6 - så ska nytt trafikkaos undvikas
NYHETER 2024-03-27 KL. 12:45
Premium

Ny asfalt på E6 - så ska nytt trafikkaos undvikas

Projektledaren: "Störningarna vi hade fjol vill vi inte ha igen"

Guldpress för Onsalabon
SPORT 2024-03-27 KL. 09:13

Guldpress för Onsalabon

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

Premium | KULTUR & NÖJE 2024-03-28 KL. 18:00
Påskparty inledde påsklovet

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

Lasse fixar allsång med extra allt

Lasse fixar allsång med extra allt

Lasse Kronér gör sin egen grej och bjuder in favoritartisterna till sköna kvällar på Tjolöholm.