NYHETER 2021-10-06 KL. 17:00

E–sportprofilens nya drömroll

Casper Lundgren från Fjärås har de senaste åren skördat en hel del framgångar inom e-sport genom ishockeyspelen i EA Sports NHL-serie. Nu har han nått nya höjder, genom att få en skräddarsydd roll hos sin favoritförening Frölunda HC.

E–sportprofilens nya drömroll
Casper Lundgren från Fjärås ser fram emot sin nya roll i favoritföreningen.Sedan barnsben har ishockey varit ett av Casper Lundgrens största intressen. Knäskador grusade drömmarna om att nå någonstans som aktiv spelare, men intresset för sporten har aldrig dött.

– Det har blivit många sena kvällar och nätter framför tv:n och jag har även åkt över till Kanada ett par gånger för att se mitt favoritlag Montreal Canadiens, säger han.

Förutom att spela, samt kolla på hockey, har även ett tredje sätt att konsumera sporten på alltid funnits med, nämligen genom tv-spel.

– Ända sedan jag var liten har jag alltid spelat FIFA (fotboll) och NHL-spelen som släppts. Tv-spel är och har alltid varit en stor del av mitt liv, säger Casper Lundgren, och fortsätter: – Det var ett sätt för mig att koppla av efter skolan och träningar när jag var liten. Och även som en gemenskap med kompisar, att man satt och spelade tillsammans.

Mer på riktigt


Det som till en början bara var ett fritidsintresse har med tiden vuxit fram till något mycket mer än så. I dag står Casper Lundgren med tre europatitlar, tre SM-titlar och två vinster i de finska mästerskapen.

– När jag var tvungen att lägga ner med idrotten fick jag mycket tid över och det gjorde att jag kunde börja tävla i det, säger han.

Sedan dess har framgångarna avlöst varandra och på e-sportsidan nhlgamer.com har han frekvent figurerat i toppen på rankinglistor över Europas bästa spelare.

– De senaste två åren har det gått orimligt bra. Jag och mitt lag har tagit oss till tio raka finaler och vunnit sju av dem.

Drömrollen


Som liten grabb åkte han ofta med pappa Peter in till Göteborg och Scandinavium för att se sitt favoritlag spela hockey.

– Ett av mina största sportminnen är när jag som liten såg Frölunda vinna SM-guld, säger han.

Nu kommer Fjäråskillen få chansen att vinna ett eget SM-guld för klubben. I deras nylanserade e-sportsatsning har Casper Lundgren fått en nyckelroll. Han ska sätta ihop tre lag som ska representera Frölunda i internationella turneringar. Ett elitlag, ett lokalt lag och ett ungdomslag.

– Helt ärligt så känns det nästan för bra för att vara sant. Frölunda är det lag som ligger mig varmt om hjärtat och att få ansvara för deras e-sportsatsning är en ära, säger han.Efterlyser Kungsbackalirare


Frölunda som förening är inte först på pucken vad gäller att göra en e-sportsatsning bland svenska ishockeyföreningar. Men satsningen i sig, som Casper ska styra, är den hittills största.

– Det som är unikt är att vi kommer ha det lokala laget, ungdomslaget och elitlaget. Det är ingen förening som har gjort en så bred satsning innan.

Att få med ett ungdomslag i ekvationen är extra viktigt för Casper Lundgren, som till vardags arbetar som trygghetspedagog på en högstadieskola i Kungsbacka.

– Jag har alltid tyckt det varit viktigt att lära ut bra värderingar. Att kunna arbeta med unga e-sportare som vill nå toppen är väldigt inspirerande, säger han och sträcker ut en hand till alla ungdomar i Kungsbacka.

– Det vore så klart extra kul om det finns några e-sportare från Kungsbacka som vill söka sig till lagen

FOTBOLL 2021-10-20 KL. 10:30

När lilla Onsala intog den största scenen

NH följde OBK inifrån

När lilla Onsala intog den största scenen
Ingen hävning av Kolla-avtalet
NYHETER 2021-10-20 KL. 19:24

Ingen hävning av Kolla-avtalet

Men avtalet med Vardaga ska inte förlängas

Krossade fönsterruta på skola
NYHETER 2021-10-20 KL. 09:28

Krossade fönsterruta på skola

Strömstrul vid fyren - ingen vill betala
NYHETER 2021-10-19 KL. 21:00

Strömstrul vid fyren - ingen vill betala

Så är det att köra Mercedes nya lyxbil
NYHETER 2021-10-19 KL. 20:00

Så är det att köra Mercedes nya lyxbil

Mercedes-Benz satsar på miljö och körglädje med EQC 400

Rolfö om OS-mardrömmen:
FOTBOLL 2021-10-19 KL. 19:00

Rolfö om OS-mardrömmen: "Sista matchen jag skulle titta på"

Stjärnan om första tiden i sin nya klubb och besvikelsen efter OS

Efter landslagsplatsen:
HANDBOLL 2021-10-19 KL. 16:10

Efter landslagsplatsen: "Det största hittills i min karriär"

Kraftigt plus för kommunen
POLITIK 2021-10-19 KL. 13:18

Kraftigt plus för kommunen

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

Nystartade företaget med smaker från Damaskus

Nystartade företaget med smaker från Damaskus

Smaken av Damaskus, så heter det nystartade företaget som ryms i en lägenhet i Kungsbacka. – Det var våra vänner som tyckte vi skulle sätta igång, säger Yahya Salam.