NYHETER 2022-09-29 KL. 16:37

Efter mögellarmet – nu flyttar eleverna tillbaka till skolan

Av Julia Sandstén Vikberg

I början av september fick elever på Tingbersskolan flytta till andra skolor då man misstänkte att det kunde finnas mögel på skolan. Men nu har en utredning visat att så inte är fallet. Imorgon får eleverna därför komma tillbaka till sina ordinarie klassrum.

Efter mögellarmet – nu flyttar eleverna tillbaka till skolan
Nu får eleverna flytta tillbaka till Tingbergsskolan. Foto: Pixabay

TV-klipp och nyheter

Norra Halland har tidigare skrivit om att medarbetare på Tingbersskolan slagit larm om att inomhusmiljön på skolan inte var bra. Man misstänkte att det kunde finnas mögel på skolan. Kommunens fastighetsavdelning inledde då en utredning av inomhusmiljön och under tiden fick eleverna i årskurs fem och sex flytta sin undervisning till Varlaskolan och Hålabäckskolan. Nu är utredningen klar och den visar att luftkvalitén på skolan är bra och att det inte finns mikrobiologiska sporer, bakterier eller svamp i luften. Dock visade utredningen också att det finns renoveringsbehov i skolan.
– Provsvaren från vår auktoriserade provtagare visar att luftkvalitén i skolan är bra, och att det därför går bra för elever och medarbetare att vistas i lokalerna. Som en säkerhetsåtgärd kommer vi att fortsätta använda luftrenare i lokalerna och vi planerar att åtgärda renoveringsbehoven under nästa år, säger Mats Söderström, biträdande verksamhetschef på förvaltningen för Service, i ett pressmeddelande.
Eleverna kan därför alltså flytta tillbaka till Tingbergsskolan redan imorgon, fredag.
– Det har givetvis varit lite krångligt både för personal och elever att vara i tillfälliga och inte helt anpassade lokaler, säger Maria Eriksson, verksamhetschef för pedagogiskt område Centrum i pressmeddelandet. Det känns dock bra att personalen och elevernas arbetsmiljö undersökts ordentligt och att vi flyttade ut till dess det blev klart. Jag är väldigt tacksam för det sätt som alla elever och personal löst situationen!


TV-klipp och nyheter

Utsatt jobb – men Krister trivs med att vara polis
NYHETER 2024-03-29 KL. 09:00
Premium

Utsatt jobb – men Krister trivs med att vara polis

Samarbeten nyckeln till att vinna kamp mot brottsligheten

Fler nyheter