NYHETER 2022-09-07 KL. 07:00

Drop in-vaccin bland annat i Kungsbacka

Av Anton Lorentzson

Sedan den 1 september har rekommenderade grupper kunnat ta höstens påfyllnadsdos mot covid-19. På onsdagen öppnar vaccinationscentralerna upp för drop in-vaccination för personer över 18 år som önskar en påfyllnadsdos.

Drop in-vaccin bland annat i Kungsbacka
Vaccinationscentralerna i Halland öppnar upp för drop in-vaccination för höstdosen mot covid-19. Arkivfoto: Norra Halland

Drygt 11 000 personer har fyllt på med en höstdos sedan vaccinationen drog igång i förra veckan. Alla dessa har tillhört rekommenderade grupper. Från och med onsdagen öppnar möjligheten till drop in-vaccination på vaccinationscentralerna i Kungsbacka (Industrigatan 2A), Varberg och Halmstad. Dessa tider är även öppna för personer över 18 som inte ingår i rekommenderade grupper, men som ändå önskar en påfyllnadsdos.
– Vi vill göra det enkelt att vaccinera sig med höstdosen genom att erbjuda drop in, som ett komplement till tidsbokningen. Vi kommer ha två köer som tidigare, en för tidsbokad vaccination och en kö för drop in. Vi hoppas att så många som möjligt som rekommenderas vaccination, vaccinerar sig för att få ett bra skydd mot svår sjukdom, säger Bibi Estev, områdeschef för pandemiuppdrag vid Region Halland, i ett pressmeddelande.

Ett nytt uppdaterat vaccin levereras till Halland i mitten på september. Det vaccinet är uppdaterat med den omikronvariant som först kom till Sverige. Vaccinationscentralerna i Halland kommer gå över till det nya vaccinet så snart man kan. Det uppdaterade vaccinet är inte godkänt som grundvaccination utan enbart som påfyllnadsdos.
– Det viktigaste är att vaccinera sig om man rekommenderas vaccination – vänta inte! De nuvarande vaccinen ger i stort sett lika bra skydd mot svår sjukdom och död i covid-19 som det nya kommer att göra. Vår förhoppning är att de uppdaterade vaccinen ska ge ett något längre skydd och bättre effekt på smittspridningen i samhället men för individen är de nuvarande och det nya vaccinet likvärdigt, säger Sandra Samuelsson, biträdande smittskyddsläkare vid Region Halland, i pressmeddelandet.SENASTE TV-NYHETERNA

Efter 57 år - bandet vill inte sluta spela rock
KULTUR & NÖJE 2022-09-25 KL. 15:30

Efter 57 år - bandet vill inte sluta spela rock

Historisk skördemarknad
NYHETER 2022-09-25 KL. 14:03

Historisk skördemarknad

Restauranger inställda på tuffare tider
NYHETER 2022-09-25 KL. 10:30

Restauranger inställda på tuffare tider

Chockstarten avgjorde derbyt
FOTBOLL 2022-09-24 KL. 18:40

Chockstarten avgjorde derbyt

Stopp för butiksplaner – Ramstedt letar vidare
NYHETER 2022-09-24 KL. 17:00

Stopp för butiksplaner – Ramstedt letar vidare

Fler nyheter