NYHETER 2022-11-18 KL. 13:50

Dödshotade fru och barn – nu sänks skadeståndet

Av Julia Sandstén Vikberg

Mannen hotade sin fru och två barn med livet samtidigt som han körde bil i mötande körfält i hög fart. Tingsrätten dömde mannen till fängelse och skadestånd för gärningen, vilken han överklagade. Nu sänker hovrätten skadestånden.

Dödshotade fru och barn – nu sänks skadeståndet

TV-klipp och nyheter

Det var under en bilfärd till Kungsbacka i somras som mannen hotade sin hustru och två barn som satt med i bilen. Han ska ha sagt att han skulle döda dem samtidigt som han körde i hög hastighet och vid tillfällen körde in i mötande trafiks vägbana. Mannen ska även ha misshandlat och dödshotat hustrun vid ett annat tillfälle och barnen ska den gången ha befunnit sig i samma bostad och hört vad som hänt. Tingsrätten dömde mannen för två fall av grovt olaga hot, olaga hot, misshandel och flera fall av barnfridsbrott. Straffet blev ett år och fyra månaders fängelse och att betala flera tiotusentals kronor i skadestånd till frun och barnen.

Överklagade dom
Mannen var inte nöjd med domen och överklagade den till hovrätten som nu har prövat fallet. I hovrätten ville en av hovrättslagmännen fria honom då lagmannen menade att det inte är bevisat att mannen uttalade dödshot samt framförde bilen på ett sätt som i kombination med hoten utgjorde ett olaga hot. Hovrättens samlade bedömning är dock att tingsrättens dom ska gälla. Man väljer dock att sänka skadestånden till frun och ett av barnen med tiotusentals kronor då man menar att det är den samlade kränkningen mot målsägandena som ska avgöra skadestånden, och inte varje enskilt brott. Skadeståndet till kvinnan sänks därför från 37000 kronor till 32000 kronor och skadeståndet till barnet minskas från 70 000 till 45 000 kronor.TV-klipp och nyheter

En bandymånad som kan avgöra allt
BANDY 2023-11-30 KL. 18:00
Premium

En bandymånad som kan avgöra allt

Nästan alla busslinjer inställda
TRAFIK 2023-11-29 KL. 19:57
Premium

Nästan alla busslinjer inställda

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

Man våldsam och hotfull på krog

Man våldsam och hotfull på krog

Det ska ha uppstått ett bråk på en krog i centrala Kungsbacka på lördagskvällen. En man omhändertogs av polisen misstänkt för våld och hot mot tjänsteman.