NYHETER 2022-09-17 KL. 09:00

De tar över när boendets restaurang öppnas

Av Christina Nordwall

Snart blir det lokalproducerad mat på Kolla vård- och omsorgsboende igen. Den 1 november ska köket vara i gång och restaurangen är öppen både för boende och lunchgäster utifrån.
– Det är korrekt, vi är klara med rekryteringen och restaurangchefen är etablerad inom ISS med goda vitsord, säger Fredrik Höglund, affärsområdeschef i Sverige för måltider hos ISS Facility Services AB som ska driva restaurangen.

De tar över när boendets restaurang öppnas
HEMLAGAT. Nu öppnar restaurangen på Kolla vård- och omsorgsboende igen. Arkivfoto: Norra Halland

TV-klipp och nyheter

TV-klipp och nyheter

Det var när Vardaga tog över ansvaret för boendet som köket på Kolla vård- och omsorgsboende stängdes och maten hämtades i stället från ett centralkök. Protesterna var stora från både boende och externa lunchgäster som ville ha kvar sin restaurang. Det hjälpte inte. Men när Vardagas kontrakt avslutades öppnade det för nya möjligheter.
– Ja, dialogen mellan Vård och omsorg och Service landade i att maten ska lagas så nära de gamla som möjligt, säger Fredrik Hansson, C, ordförande i nämnden för Service.

Upphandling
För att undersöka hur intresset såg ut för en extern aktör gick man ut med en upphandling. ISS vann upphandlingen av måltidstjänster till de boende.
– Vi hade gärna sett ett mindre lokalt företag men ISS svarar upp till alla kvalitetskrav och provsmakning har gjorts. Det blir bra, säger Fredrik Hansson.
Förutom de boende på vård- och omsorgsboendet ska även anhöriga, kringboende och andra få möjlighet att äta lunch på Kolla igen.
– Vår ambition är att servera lunch måndag till fredag till allmänheten också och blir det populärt är vi inte främmande för att öppna även lördag och söndag, säger Fredrik Höglund.
Förutom att maten ska lagas på plats igen finns också en förhoppning om att restaurangen blir en naturlig träffpunkt.
– Det är viktigt med social samvaro, säger Fredrik Hansson.

Husmanskost
ISS Facility Services AB är enligt Fredrik Höglund ett av världens största tjänsteföretag vilket han menar är en trygghet i sammanhanget.
– Det är ett stort bolag men all vår verksamhet är lokal, säger han.
Och maten, det blir mat som alla känner igen.
– Det blir gedigen svensk husmanskost, vällagad och god, säger Fredrik Höglund.

Catarina trivs med jobbet som alla har en åsikt om
NYHETER 2025-07-04 KL. 12:00
Premium

Catarina trivs med jobbet som alla har en åsikt om

"98 procent av alla vi möter är positiva"

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

Alfred överlevde kylan i vrakets mast

Alfred överlevde kylan i vrakets mast

I en fruktansvärd storm i januari 1920 går ångfartyget Macona under på revet utanför Nidingen. 49 besättningsmän omkommer – bara en enda man överlever genom att klamra sig fast i masttoppen i vinterkylan. Nu berättar Frillesåsförfattaren Carl-Magnus Stolt den dramatiska historien.