NYHETER 2022-11-29 KL. 20:30

De blev årets medarbetare

Av Johanna Simonsson

Årets medarbetare i Kungsbacka kommun presenterades i Kungsbacka Teater på tisdagseftermiddagen.

De blev årets medarbetare
Alla nominerade intog scenen efter prisutdelningen. Foto: Johanna Simonsson

En nyhet för i år är att utöver organisationen har även invånare kunnat nominera vardagshjältar. På årets Medarbetardag hölls galan och Kungsbacka Teater var fylld med kommunanställda. Det var fyra kategorier som utsågs till årets medarbetare: Årets nytänkare, Årets välkomnare, Årets leverans och Årets team.

Årets nytänkare

Den första kategorin var Årets nytänkare. Prisutdelningen började med bilder på de nominerade samtidigt som en motivering läses upp. Efteråt fick de tre nominerade ta plats på scenen innan det guldiga kuvertet med vinnarens namn plockades fram.
Först ut att koras till vinnare var Anna-Maria Ackre Sjöstedt, ateljerista på förvaltningen för Förskola och grundskola.
"Genom att gå före och bjuda på sig själv utmanar hen sina kollegor att våga prova nya tokiga idéer. Resultatet blir nya sätt att levandegöra pedagogiken och utveckla barnens lärande och kunskapande," sades det i motiveringen.
– Jag blev lite chockad men det är väldigt roligt att det man gör blir uppmärksammat, sa hon efter prisutdelningen.

Årets välkomnare
Motiveringen till Årets välkomnare började: "Med ett leende på läpparna ger hen i varje möte det lilla extra och hittar lösningar på allt." Vinsten gick till dagbarnsvårdaren Annika Kanthe på förvaltningen för Förskola och grundskola som blev tagen av motiveringen.
– Jag blev rörd över de fina orden.

Årets leverans
Årets leverans gick till fastighetstekniker Lennart Olsson på förvaltningen för Service. Han vann för att vara: "En superstjärna med glad och positiv inställning i alla lägen som ser lösningar där andra ser problem".
Han blev glad för att hans arbete uppmärksammades.
– Det är ju det man gör varje dag. Jag försöker bara vara tillmötesgående så gott det går. Det är alltid ett samarbete.

Årets team
Desto fler människor behövdes trängas på scenen inför utnämningen av den sista kategorin: Årets team. Det var Rehabenhetens resursteam på förvaltningen för Vård och omsorg som kammade hem vinsten med motiveringen: "Med ett genuint helhetsperspektiv är de oljan i maskineriet som ser de till att både vårdtagare och kollegor känner sig trygga i att leveransen fungerar utan avbrott."
– Vi jobbar hårt för att hjälpa till. Vi är lite som lungan för kollegor och patienter, säger en av teammedlemmarna Helen Björnsdotter om vinsten.
Vinnarna i de tre första kategorierna fick 10 000 kronor till kompetensutveckling, medan årets team tilldelades 25 000 kronor."Med fantastiskt engagemang och fokus på att inspirera andra till nya stordåd får hen andra att känna sig trygga att släppa sargen och våga testa nya idéer," var en anledningen till att Anna-Maria Ackre Sjöstedt vann Årets nytänkare. Foto: Johanna SimonssonRehabenhetens resursteam blev Årets team. "Inga hinder är omöjliga för detta lösningsfokuserade team som med stor laganda ställer upp i vått och torrt," löd motiveringen. Foto: Johanna SimonssonSENASTE TV-NYHETERNA

Ny konceptbutik öppnar i ”guldhuset”
NYHETER 2023-02-05 KL. 11:55

Ny konceptbutik öppnar i ”guldhuset”

Hanhalshjärtat:
ISHOCKEY 2023-02-04 KL. 20:00
Premium

Hanhalshjärtat: "Jag har saknat hockeyn när jag var borta"

Aranäs fullträff – tog skrällpoäng som kunde varit mer
HANDBOLL 2023-02-04 KL. 18:47
Premium

Aranäs fullträff – tog skrällpoäng som kunde varit mer

Aranäs gick upp i serieledning efter onödig dramatik
HANDBOLL 2023-02-04 KL. 16:12
Premium

Aranäs gick upp i serieledning efter onödig dramatik

Anders Axén fick hantera påsk-kravallerna
NYHETER 2023-02-04 KL. 10:00

Anders Axén fick hantera påsk-kravallerna

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

Premium | VÅRD 2023-02-05 KL. 12:30
Margreth förlorade kamp om specialvård

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

Polisen: Här gör Kungsbackaborna fel i trafiken

Polisen: Här gör Kungsbackaborna fel i trafiken

På E6 sker i särklass flest trafikolyckor. Och hastighetsöverträdelse är den vanligaste typen av böter som polisen utfärdar. Henrik Stilling, operativ samordnare på Kungsbackapolisen, berättar om de vanligaste misstagen kungsbackaborna gör i trafiken, var de missar stopplikt och vilka som är de farligaste vägarna i kommunen.