NYHETER 2021-07-20 KL. 17:07

David Bagare öppnar sitt tredje café i Kungsbacka

Förra veckan slogs portarna upp till ett tredje konditori på Hantverksgatan. En invigning som innebär att de numera har sitt bageri i Kungsbacka.

David Bagare öppnar sitt tredje café i Kungsbacka
David Bagare öppnar ett tredje café i Kungsbacka.Planerna på att flytta bageriet till Kungsbacka har funnits sedan länge. I slutet av 2019 var det tänkt att ske, men coronapandemin satte stopp. Nu har David Bagare stängt sitt bageri på Frölunda torg och tillverkar istället sina bakverk i Kungsbacka.

– Vi har velat flytta bageriet till Kungsbacka under en längre tid. Dels för att vi bor i Kungsbacka, men även för att underlätta transporterna. Nu när möjligheten dök upp tog vi chansen, säger Eva Pedersen som driver David Bagare tillsammans med Anders Pedersen.

Nya möjligheter

Ett nytt bageri innebär nya möjligheter för David Bagare. I det nya bageriet finns en stenugn där det kommer bakas surdegsbröd.

– I en stenugn blir det högre temperatur och det blir inte lika fuktigt som i en vanlig ugn. Det gör att brödet får en hårdare yta och blir mycket godare, förklarar Eva.

Trots ett nytt och fräscht bageri finns det inga planer på att modernisera tillverkningstekniken.

– Inne i bageriet ska tiden stå still. Vi bakar på samma sätt som man gjorde förr, utan några stora maskiner till hjälp. Vi står och smörar varje form för hand, säger Roger Bolin som har arbetat i branschen i 31 år.Café blev en bonus

Lokalen på Hantverksgatan hyrde de in sig i främst för att möjliggöra flytten av bageriet. Det lilla caféet med 28 stolar blev en bonus.

– Främst kommer vi att fokusera på hantverkarfrukost i detta café, rejäla smörgåsar med ägg och falukorv. Vi tror att det blir mer takeaway här, men givetvis är man välkommen att sitta här och fika också, säger Eva.Anders och Eva berättar att det har varit tufft under pandemin, men att de nu börjar se ljuset i tunneln.

– Givetvis har det varit en jobbig tid, men vi har tagit oss igenom det. Nu börjar folk komma och fika igen. Vårt café på Kungsmässan går jättebra, framförallt när det regnar.

De har en förhoppning om att det kan komma något gott ur pandemin när folk blivit mer eftertänksamma gällande hygien.

– Köper man bröd i någon av de stora matvarubutikerna är risken stor att någon annan har varit och pillat på brödet innan. Här är det enbart vi som jobbar som är i kontakt med produkterna och vi är jättenoga med hygienen, säger Eva.

Smockat med folk i Badhusparken
NYHETER 2022-08-12 KL. 21:05

Smockat med folk i Badhusparken

Utomhusbio under fredagskvällen - familjefilmen Encanto

SENASTE TV-NYHETERNA

Så blev betygen på friskolorna
NYHETER 2022-08-12 KL. 09:13

Så blev betygen på friskolorna

Hamnar inte i topp vid jämförelse i kommunen

Ingen brist på Lygnernvatten
NYHETER 2022-08-12 KL. 07:00

Ingen brist på Lygnernvatten

Men hushåll med egen brunn får se upp

Många ville se Peter Jöback
KULTUR & NÖJE 2022-08-11 KL. 21:37

Många ville se Peter Jöback

Man häktas för grov narkotikasmuggling
NYHETER 2022-08-11 KL. 17:00

Man häktas för grov narkotikasmuggling

Tioåring sexuellt ofredad utanför skola
NYHETER 2022-08-11 KL. 13:00

Tioåring sexuellt ofredad utanför skola

Debatt: Använd skattepengarna bättre!
DEBATT 2022-08-11 KL. 10:50

Debatt: Använd skattepengarna bättre!

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

Klarar av att leva ett ”normalt liv”

Klarar av att leva ett ”normalt liv”

Under 2021 anmäldes 15 män för våldtäkt mot barn i Kungsbacka. De drabbade och anhöriga får bära med sig händelserna genom hela livet. Det här är sista delen i Norra Hallands serie om sexualbrott och dess konsekvenser.