NYHETER 2021-07-20 KL. 17:07

David Bagare öppnar sitt tredje café i Kungsbacka

Förra veckan slogs portarna upp till ett tredje konditori på Hantverksgatan. En invigning som innebär att de numera har sitt bageri i Kungsbacka.

David Bagare öppnar sitt tredje café i Kungsbacka
David Bagare öppnar ett tredje café i Kungsbacka.Planerna på att flytta bageriet till Kungsbacka har funnits sedan länge. I slutet av 2019 var det tänkt att ske, men coronapandemin satte stopp. Nu har David Bagare stängt sitt bageri på Frölunda torg och tillverkar istället sina bakverk i Kungsbacka.

– Vi har velat flytta bageriet till Kungsbacka under en längre tid. Dels för att vi bor i Kungsbacka, men även för att underlätta transporterna. Nu när möjligheten dök upp tog vi chansen, säger Eva Pedersen som driver David Bagare tillsammans med Anders Pedersen.

Nya möjligheter

Ett nytt bageri innebär nya möjligheter för David Bagare. I det nya bageriet finns en stenugn där det kommer bakas surdegsbröd.

– I en stenugn blir det högre temperatur och det blir inte lika fuktigt som i en vanlig ugn. Det gör att brödet får en hårdare yta och blir mycket godare, förklarar Eva.

Trots ett nytt och fräscht bageri finns det inga planer på att modernisera tillverkningstekniken.

– Inne i bageriet ska tiden stå still. Vi bakar på samma sätt som man gjorde förr, utan några stora maskiner till hjälp. Vi står och smörar varje form för hand, säger Roger Bolin som har arbetat i branschen i 31 år.Café blev en bonus

Lokalen på Hantverksgatan hyrde de in sig i främst för att möjliggöra flytten av bageriet. Det lilla caféet med 28 stolar blev en bonus.

– Främst kommer vi att fokusera på hantverkarfrukost i detta café, rejäla smörgåsar med ägg och falukorv. Vi tror att det blir mer takeaway här, men givetvis är man välkommen att sitta här och fika också, säger Eva.Anders och Eva berättar att det har varit tufft under pandemin, men att de nu börjar se ljuset i tunneln.

– Givetvis har det varit en jobbig tid, men vi har tagit oss igenom det. Nu börjar folk komma och fika igen. Vårt café på Kungsmässan går jättebra, framförallt när det regnar.

De har en förhoppning om att det kan komma något gott ur pandemin när folk blivit mer eftertänksamma gällande hygien.

– Köper man bröd i någon av de stora matvarubutikerna är risken stor att någon annan har varit och pillat på brödet innan. Här är det enbart vi som jobbar som är i kontakt med produkterna och vi är jättenoga med hygienen, säger Eva.

SENASTE TV-NYHETERNA

SD besvikna
NYHETER 2022-09-27 KL. 11:15

SD besvikna

Alliansen fortsätter styra i Kungsbacka

Populära badet får nya toaletter och duschar
NYHETER 2022-09-27 KL. 08:00

Populära badet får nya toaletter och duschar

NYHETER 2022-09-27 KL. 06:59

"Säkerheten har högsta prioritet"

Talmansomröstning första punkten i riksdagen
NYHETER 2022-09-26 KL. 20:00

Talmansomröstning första punkten i riksdagen

Jan Riise (Mp) och Carita Boulwén (Sd) första dag på nya jobbet innebar framröstningar av fyra talmän.

Kommunen rustad inför höstmörkret
NYHETER 2022-09-26 KL. 17:00

Kommunen rustad inför höstmörkret

Högen med trasig belysning har betats av

Fler nyheter