NYHETER 2024-10-04 KL. 14:30

Chef döms – ofredade kvinnlig anställd efter fest

Av Ronny Karlsson

Kvinnans chef tog henne både på brösten och könet efter en företagsfest. Nu döms mannen till dagsböter och skadestånd för sexuellt ofredande.

Chef döms – ofredade kvinnlig anställd efter fest
En man från Kungsbacka kommun döms för sexuellt ofredande efter en sommarfest. Arkivbild: Norra Halland

TV-klipp och nyheter

Det var under en sommarfest i juni i fjol som händelsen utspelade sig. Efter en after work åkte en del av deltagarna på festen vidare till Göteborg.

För att ta sig hem därifrån beställdes en taxi. Inledningsvis fanns en tredje person i bilen, men den personen släpptes av längs vägen.

Kvinnan somnade i taxin och när hon vaknade kände hon mannens händer mot hennes bröst innanför hennes bh. Dessutom smekte mannen på kvinnans kön utanpå hennes kläder.

De båda gick sedan åt varsitt håll men mannen fortsatte sina närmanden genom att skicka meddelanden och göra uttalanden på telefon som hade sexuell innebörd.

Kvinnan spelade då in dessa samtal.

Efter händelsen var kvinnan sjukskriven en längre period.

Den nu dömde mannen har erkänt att han skickat meddelanden och gjort uttalanden med sexuell innebörd. Han menar dock att det skedde i samförstånd och han förnekar att han har rört kvinnan i taxin.

Tingsrätten har bedömt kvinnans vittnesmål som trovärdigt, och menar att det också under de inspelade samtalen framgår att hon inte ville vara en del av det som skedde.

Mannen, som är i 50-årsåldern och bosatt i Kungsbacka kommun, döms nu för sexuellt ofredande. Han får villkorlig dom samt 50 dagsböter om 250 kronor. Han ska dessutom betala skadestånd till kvinnan på nästan 35 000 kronor.

Tingsrätten säger i domen att brottet har ett straffvärde som uppgår till ett kortare fängelsestraff. Men då mannen tidigare är ostraffad och lever under ordnade förhållanden görs bedömningen att han inte kommer att begå nya brott.



TV-klipp och nyheter

Alva Perssons stora afton – pajade hemmafesten
HANDBOLL 2024-10-03 KL. 21:37
Premium

Alva Perssons stora afton – pajade hemmafesten

HK Aranäs smakstart på säsongen fortsätter efter ny skalp

Andreas återskapar färg i historiska bilder
KULTUR & NÖJE 2024-10-03 KL. 20:30
Premium

Andreas återskapar färg i historiska bilder

Ställer ut kolorerade bilder från sina samlingar

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

Premium | NYHETER 2024-10-05 KL. 07:59
Kommunen: "De har fått återkoppling"

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

Polisen följer grupp med unga  – kopplas till kriminalitet

Polisen följer grupp med unga – kopplas till kriminalitet

Polisen har de senaste åren följt en grupp ungdomar i Hålabäck som polisen ser en problembild kring. Några av dem kan kopplas till narkotikahantering eller annan kriminalitet. Två av ungdomarna bor på adressen som besköts i augusti. – Vi jobbar, i samverkan med sociala myndigheter, med att hjälpa dem i rätt riktning, säger lokalpolisområdeschefen Johanna Hennix.