NYHETER 2021-09-26 KL. 21:00

Bröt mot kontaktförbudet – 14 gånger

Mannen ville träffa sin dotter. Det är hans förklaring till att han först terroriserat sitt ex med dagliga besök och därefter brutit mot ett kontaktförbud, vid 14 tillfällen. Nu ställs han under övervakning.

Bröt mot kontaktförbudet – 14 gånger

Det var i slutet av juli förra året som den 44-årige mannen från ett samhälle i Kungsbacka kommun, började söka kontakt med sin före detta flickvän.

Blev mer aggressiv


Till en början besökte han henne någon gång per vecka. Då hon inte öppnade bankade han på dörren och ställde sig utanför hennes bostad och ropade högljutt hennes namn.

Efter hand eskalerade ofredandena. När mannen efter ett halvår kom på flera dagliga besök, vid vilka han uppträdde alltmer aggressivt fick kvinnan han haft en relation med nog och ringde polisen.

Bröt mot kontaktförbud


I slutet av juli förra året belades 44-åringen med kontaktförbud.

Det hindrade honom dock inte från att fortsätta terrorisera sitt ex. Redan en vecka efter förbudet börjat gälla skickade han meddelanden till kvinnan. Det har han fortsatt med. Fram till i juli i år har han överträtt kontaktförbudet vid minst 14 tillfällen.

Ville träffa dottern


Villkorlig dom, 160 timmars samhällstjänst och fyra års näringsförbud. Det blir straffet för en 44-årig byggnadsföretagare som i fyra år strulat med bokföringen och ägnat sig åt tvivelaktiga affärer. Villkorlig dom, 160 timmars samhällstjänst och fyra års näringsförbud. Det blir straffet för en 44-årig byggnadsföretagare som i fyra år strulat med bokföringen och ägnat sig åt tvivelaktiga affärer. Villkorlig dom, 160 timmars samhällstjänst och fyra års näringsförbud. Det blir straffet för en 44-årig byggnadsföretagare som i fyra år strulat med bokföringen och ägnat sig åt tvivelaktiga affärer. I samband med att han åtalades och ställdes inför rätta uppgav 44-åringen att orsaken till de många kontaktförsöken var att han ville träffa sin dotter.

Döms till skyddstillsyn


Tingsrätten tar dock ingen notis om detta. För ett fall av ofredande och 14 fall av överträdelse av kontaktförbud döms 44-åringen nu till skyddstillsyn med särskild föreskrift om att delta i Kriminalvårdens relationsvåldsprogram.

Mannen ska även betala 10 000 kronor i skadestånd till sitt ex, samt stå för en del av kostnaden för sitt försvar, 36 600 kronor.

Strid om förfallna stugor
NYHETER 2021-10-18 KL. 06:45

Strid om förfallna stugor

Känd fastighetsägare hotas av viten om han inte river

Upplagt för en seriefinal
FOTBOLL 2021-10-16 KL. 18:10

Upplagt för en seriefinal

Målfabriken, del 9: Åsa IF
FOTBOLL 2021-10-16 KL. 11:30

Målfabriken, del 9: Åsa IF

"Det är en styrka att vi inte förlitar oss på en spelare"

Målfabriken, del 8: Victor Martinsson
FOTBOLL 2021-10-15 KL. 21:00

Målfabriken, del 8: Victor Martinsson

"Om man skjuter när målvakten inte är beredd på det brukar det bli bra"

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

SPORT 2021-10-17 KL. 19:53
Ett steg i rätt riktning

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

Nystartade företaget med smaker från Damaskus

Nystartade företaget med smaker från Damaskus

Smaken av Damaskus, så heter det nystartade företaget som ryms i en lägenhet i Kungsbacka. – Det var våra vänner som tyckte vi skulle sätta igång, säger Yahya Salam.