NYHETER 2023-03-25 KL. 10:45

Brödernas hårda jobb har flyttat företaget framåt

Av Julia Sandstén Vikberg

Bröderna från Åsa var i 20-årsåldern när de utan erfarenhet av att driva eget startade en flyttfirma. Det har varit sex tuffa år med långa dagar och många utmaningar. Men i dag har företaget expanderat rejält och har skaffat sig ett gott renommé i Västsverige.

Brödernas hårda jobb har flyttat företaget framåt
Bröderna Lucas och Alex Bronsman startade Bröderna Flytt 2017. Sedan dess har företaget expanderat till att ha 11 lastbilar och ett tiotal anställda. Foto: Julia Sandstén Vikberg

TV-klipp och nyheter

Det är i slutet av arbetsdagen och flyttbil efter flyttbil parkeras utanför Bröderna Flytts lokaler i Frillesås. När Alex och Lucas Bronsman drog igång företaget 2017 började det med en flyttbil.
– Vi tog ett lån och köpte en helt ny bil. Sedan var det igång, säger Alex.
– Vi tänkte inte efter så mycket i förväg. Vi gjorde inga efterforskningar eller affärsplaner. Vi tänkte bara att det är klart att det går. Vi är bra på att se möjligheter istället för hinder, säger Lucas.
Alex, som då var 25 år, hade varit i Australien i två år och jobbat på en flyttfirma och när han kom tillbaka hade den då 19-åriga lillebrodern Lucas precis gått klart gymnasiet. De ville starta igång något tillsammans och då låg en flyttfirma nära till hands. Men det var inte en lätt start.
– I början var det bara vi två och en kompis som var timanställd. Vi satte upp lappar om vår flyttfirma, du vet sådana där med ett nummer man kan dra loss, på anslagstavlor för att marknadsföra oss, säger Lucas.
– Det började med att vi fick ett uppdrag varannan månad. Sedan blev det varje månad. Och sedan ännu mer, säger Alex.

Säger inte nej
Efter något år började företaget få allt mer uppdrag. Bröderna fick mer att göra än de hann med och fick jobba hela dagarna för att kunna utföra allt.
– Det har varit slitsamt. Vi jobbade långa dagar och gjorde allt själv. Vi svarade i telefonen samtidigt som vi hjälpte någon att flytta, säger Alex.
Eftersom de inte hade så mycket erfarenhet fick de söka upp information om hur man gjorde saker och ting när de fick en förfrågan, vare sig det handlade om att frakta ett piano eller köra ner med ett flyttlass till Schweiz.
– Vi fick frågan om vi kunde hjälpa till med en flytt till Schweiz och sa bara; ja, roligt! Och sedan fick vi kolla upp hur man gjorde med tullar och allt. Sedan visste vi det till nästa gång vi fick frågan, säger Alex.
– Vi har gjort allt för att inte säga nej till någon. Vi drivs av att möta efterfrågan. Vår grundtanke är att inte tacka nej, säger Lucas.

Har expanderat
Det hårda arbetet har lönat sig. I dag har företaget expanderat till att äga 10 lätta lastbilar samt en tung lastbil och ha 13 heltidsanställda plus flera timanställda. Företaget har kunder längs hela Västkusten.
– Det har varit tuffa år för vår del så det är kul att företaget går bra och det är kul att vi växer så att vi kan erbjuda tjänster. Vi är glada över att vi kunde växa under coronatiden och kunde anställa många när många andra jobb försvann, säger Lucas.
Företaget ger i dag flytthjälp till både privatpersoner och företag som vill flytta stora kontorslandskap. Dessutom erbjuder de nedpackning samt har samarbetspartners som erbjuder flyttstäd. De har även ett startat ett samarbete med Hästens och levererar nya sängar till sängföretagets kunder.
– För Hästens är det viktigt med en kvalitativ leverans och de hade testat några företag som det inte fungerade med, innan de valde oss, säger Alex.

Goda omdömen
Bland Bröderna Flytts omdömen finns mängder med goda recensioner av nöjda kunder. Bröderna tror att det är omdömena som gjort dem framgångsrika.
– Ja det är 100 procent det. Jag har svårt att ens titta på våra omdömen, de är enbart positiva. Vi har alltid varit måna om att ha ett bra rykte. Vi vill göra ett bra jobb och tycker att det är viktigt med kundbemötandet, säger Lucas.
I branschen finns det även exempel på oseriösa flyttfirmor som kanske har gett branschen lite dåligt rykte. Bröderna säger att de har hört flera skräckexempel på flyttfirmor som jobbat svart, men de menar att det har skett en förändring de senaste åren.
– 2016 kom RUT-avdraget och det har gjort mycket för flyttbranschen. När vi startade företaget fanns redan RUT men vi har ju hört historierna. Vi försöker höja ribban för branschen, säger Lucas.
Vad har ni för framtidsplaner för företaget?
– Vi vill växa och fortsätta göra ett bra jobb, säger Alex.
– Vi vill fortsätta att inte tacka nej till uppdrag. Och vi vill fortsätta att leverera bra kvalitet, säger Lucas.


Fakta om Bröderna Flytt:
Baserat: i Frillesås
Grundades: 2017 av Axel och Lucas Bronsman
Gör: Hjälper till med flytt och nedpackning
Antal anställda: 13 heltidsanställda och flera timanställda

TV-klipp och nyheter

Veckans ris och ros
NYHETER 2024-04-14 KL. 15:00

Veckans ris och ros

NYHETER 2024-04-14 KL. 14:00
Premium

"Fartyget var barnens värld"

Barnbarnet Margareta är engagerad i Isoldas öde

Fraktskeppet blev Tölöfamiljens hem
NYHETER 2024-04-14 KL. 13:00
Premium

Fraktskeppet blev Tölöfamiljens hem

Fyra barn föddes under turerna världen över

NH:s jakt på Kungsbacka IF
FOTBOLL 2024-04-13 KL. 18:00
Premium

NH:s jakt på Kungsbacka IF

Utomhusfestivalen dubbelt så stor
NYHETER 2024-04-13 KL. 15:00
Premium

Utomhusfestivalen dubbelt så stor

76-åringen säkrade femte SM-guldet
SPORT 2024-04-13 KL. 12:09
Premium

76-åringen säkrade femte SM-guldet

Succé för teckningstävlingen
NYHETER 2024-04-12 KL. 17:00
Premium

Succé för teckningstävlingen

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

Premium | FOTBOLL 2024-04-14 KL. 20:07
Sena nyförvärvet poängräddare
NYHETER 2024-04-14 KL. 15:00
Veckans ris och ros
Premium | NYHETER 2024-04-14 KL. 14:00
"Fartyget var barnens värld"
Premium | NYHETER 2024-04-14 KL. 13:00
Fraktskeppet blev Tölöfamiljens hem
Premium | JOBB & PENGAR 2024-04-14 KL. 11:00
Nytt regelverk ger fler torgdagar

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

Lasse fixar allsång med extra allt

Lasse fixar allsång med extra allt

Lasse Kronér gör sin egen grej och bjuder in favoritartisterna till sköna kvällar på Tjolöholm.