NYHETER 2022-04-21 KL. 12:00

Bra respons för ny mötesplats

Av Christina Nordwall

Många branscher söker personal och det finns ledig arbetskraft som inte har jobb. För att möta upp det ömsesidiga behovet arrangerade Kungsbacka kommuns Näringsliv och Arbetsmarknad den nya mötesplatsen ”JobMeet”.
– Vi har fått förfrågningar från näringslivet och tänkte att vi testar, säger Eva Kjellgren, koordinator.

Bra respons för ny mötesplats

Det var första gången för arrangemanget som hölls på Kungsmässan i onsdags och drogs ihop med kort varsel. Runt 15 utställare fanns på plats och syftet var att ge jobbsökande och företag som söker personal en möjlighet att mötas.
– Det ska vara som ett informellt möte mer än en traditionell jobbmässa. Tanken är att gymnasieelever ska fångas upp när de går förbi eller andra intresserade som lunchar på Kungsmässan eller kommer dit efter jobbet, säger Anna Frykman, besöksnäringsutvecklare.

Företag och kommun

Det råder brist på arbetskraft inom många branscher, till exempel inom besöksnäring och bemanning. Kommunen har också ett stort behov av att anställa inom yrken som handlar om vård, skola och omsorg. Under onsdagens ”JobMeet” sökte de arbetsgivare som var på plats personal inom allt från sommarjobb och extrajobb till heltids- och deltidsanställningar. Där fanns privata företag såväl som olika enheter inom kommunen.
– Vi söker personer från 55 år och uppåt. Vi jobbar dels mot privatpersoner men också företag. Det är stort intresse för den här typen av lösning och vi hyr ut bemanning per timma. Just nu är det stor efterfrågan på snickare men också på målning och städning, säger Susanne Mayer Evander på Veteranskraft.
Pontus Isacson som driver Hotell Halland var på plats för att marknadsföra sin verksamhet och förhoppningsvis hitta en utbildad person till receptionen.
– Vi vill gärna vara med här, säger han.

Guider och besöksvärdar

Victoria Forsberg på Kungsbacka teater berättade att de har ett ständigt behov av timanställd personal, speciellt som foajé- och besöksvärdar.
– Vi ser gärna att män söker också, det är mest kvinnor. Annars är inte sommaren vår mest hektiska period utan mer övriga årstider.
Det senare höll Julia Mielke, Äskhults by, med om.
– Ja, hos oss är det mest vår och höst. Det finns alltid behov av guider och cafépersonal.
Och om det blev någon ”träff” när arbetsgivare och arbetssökande möttes under ”JobMeet” på Kungsmässan, det återstår att se. Klart är i alla fall att det finns planer på att upprepa mötesplatsen nästa år.
– Ja, och nu har vi något att bygga vidare på till nästa år då vi antagligen har den lite tidigare, kanske i februari, säger Anna Frykman.
SENASTE TV-NYHETERNA

Skogsbrand kan ha varit anlagd
NYHETER 2022-05-20 KL. 18:59

Skogsbrand kan ha varit anlagd

Stöttar film, böcker och konstnärer
KULTUR & NÖJE 2022-05-20 KL. 16:00

Stöttar film, böcker och konstnärer

Svampexkursion i Gäddevik
NYHETER 2022-05-20 KL. 14:00

Svampexkursion i Gäddevik

Förväntningen: Publikrekord på Tjolöholm Classic Motor
NYHETER 2022-05-20 KL. 11:30

Förväntningen: Publikrekord på Tjolöholm Classic Motor

Här kan flyktingar från Ukraina mötas
NYHETER 2022-05-20 KL. 08:00

Här kan flyktingar från Ukraina mötas

Premiär för Pernilla på Urban Garden Day
NYHETER 2022-05-19 KL. 18:30

Premiär för Pernilla på Urban Garden Day

”Alla trädgårdar är unika nästan, det är det som är så roligt”

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

Fångar legendarer under promenad

Fångar legendarer under promenad

Det är ”raidhour” och utanför Villa Solbacka har ett 20-tal personer samlats. Ikväll finns chansen att fånga legendariska Pokémon. – Vissa Pokémon måste man vara flera för att fånga, tanken med det är att man ska samarbeta, säger Malin Börjesson som i stort sett dagligen spelar Pokémon GO.