NYHETER 2023-03-28 KL. 14:45

Bra betyg till förskolor – föräldrarna nöjda

Av Ronny Karlsson

Vårdnadshavarna ger bra betyg till förskolorna i Kungsbacka kommun. På flera punkter får verksamheten höga betyg, men det finns också områden som kan förbättras.

Bra betyg till förskolor – föräldrarna nöjda
Julia Tryggvadottir-Tollesson, tillförordnad förvaltningschef Förskola & Grundskola, är nöjd med betygen för kommunens förskolor. Foto: Pressbilder.

Resultaten från 2023 års enkät visar siffror som de ansvariga är riktigt nöjda med. Bland annat hamnar betygen för trygghet, trivsel, lek, utveckling och lärande på antingen en fyra eller en femma på en femgradig skala.
95 procent av föräldrarna uppger att deras barn trivs på förskolan och 94 procent svarar att deras barn uppmuntras till lek, utveckling och lärande under sin tid på förskolan.

94 procent tycker också att barnet känner igen den personal som möter upp på skolan.
- Det är väldigt positivt. Vi kan jämföra oss med 13 andra kommuner i Göteborgsregionen och vi ligger över snittet på alla frågor, säger Julia Tryggvadottir-Tollesson, tillförordnad förvaltningschef Förskola & Grundskola.

Däremot krävs det mer information när det gäller ett par andra punkter i enkäten. 18 procent uppger att de inte vet om barnet ger möjlighet att reda ut konflikter, kompromissa och respektera varandra. 25 procent uppger också att de inte vet om barnet får använda digitala verktyg på ett sätt som stimulerar utvecklande och lärande.
– Dessa resultat signalerar att vi kan behöva bli bättre på att berätta vad vi gör på förskolan. Varje förskola använder sitt enkät-resultat som ett av underlagen i det egna utvecklingsarbeten, säger Tryggvadottir-Tollesson.

Även Emanuel Forsell, ordförande i nämnden för Förskola & Grundskola är nöjd med resultaten.
- Jag blir både stolt och glad över det höga resultat som Kungsbackas förskolor får i undersökningen. Det är resultatet av ett fantastiskt arbete av våra medarbetare, tillsammans med alla föräldrar och barn ute på förskolorna. Det är också ett kvitto på att vår prioritering av kärnverksamheten är helt rätt väg att gå, säger han.SENASTE TV-NYHETERNA

Förseningar väntar även idag efter urspårning
NYHETER 2023-06-02 KL. 06:52

Förseningar väntar även idag efter urspårning

Här avgör skyttedrottningen derbyt
FOTBOLL 2023-06-01 KL. 21:36
Premium

Här avgör skyttedrottningen derbyt

Rolfö drömmer om att bryta finalförbannelsen
SPORT 2023-06-01 KL. 20:00
Premium

Rolfö drömmer om att bryta finalförbannelsen

Hävdade eftersupning – rattfull bilist döms
NYHETER 2023-06-01 KL. 18:00

Hävdade eftersupning – rattfull bilist döms

Borgmästare från Sydafrika på besök i Kungsbacka
NYHETER 2023-06-01 KL. 16:00

Borgmästare från Sydafrika på besök i Kungsbacka

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

Premium | TRAFIK 2023-06-02 KL. 11:45
Tågtunnel inget realistiskt alternativ
Premium | FOTBOLL 2023-06-01 KL. 22:43
Efter tunga perioden klev Jonsson fram

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

Dyrare pendla till övriga Halland

Dyrare pendla till övriga Halland

Från i april gjorde Hallandstrafiken om zonsystemet kraftigt. Det innebar en förenkling och billigare resor för många hallänningar. Men för kungsbackabor som pendlar söderut kan det bli tusentals kronor dyrare varje år.