NYHETER 2022-08-12 KL. 16:00

Bostadsrätter fortsätter att öka i pris

Av Ronny Karlsson

Bostadspriserna sjunker snabbt i Sverige. Men i Halland har faktiskt priserna på bostadsrätter gått upp de senaste tre månaderna.

Bostadsrätter fortsätter att öka i pris
Priserna för bostadsrätter fortsätter att stiga i Halland. Foto: Pixabay.

TV-klipp och nyheter

Det är statistik från Länsförsäkringar som visar att Halland går mot strömmen när det gäller bostadsrätter. Där noteras en prishöjning med 1,7 procent under maj, juni och juli. Samtidigt har priserna i landet sjunkit med hela 7,6 procent.
– Det här är den största månadsvisa prisnedgången på tio år, men eftersom det alltid säljs färre bostäder i juli kan priserna variera mer då. Om konjunkturen förvärras och arbetslösheten stiger skulle priserna kunna falla ännu kraftigare framöver. Men mest troligt är att det uppstår ett nytt jämviktsläge där köpare och säljare lättare hittar varandra prismässigt, säger Marcus Svanberg, VD på Länsförsäkringar Fastighetsförmedling i ett pressmeddelande.
Även när det gäller villapriser sticker Halland ut, men den här gången åt andra hållet. Här har priserna i landet sjunkit med 1,8 procent under de tre senaste månaderna. I Halland landar den siffran på -4,4 procent.
Nu återstår att se om priserna fortsätter att sjunka, och om den uppåtgående trender för bostadsrätter bryts. Helt klart är att bostadsmarknaden är inne i ett läge där mycket kan hända på kort tid.
– Hela två av tre svenskar äger sitt boende, och för dem innebär stigande räntor i kombination med en hög inflation att marginalerna i boendeekonomin minskar. För den som funderar på att köpa en bostad framöver är det klokt att göra en tydlig budget och ta höjd för en högre ränta, säger Marcus Svanberg.


TV-klipp och nyheter

Målar med händerna
KONST 2024-04-17 KL. 19:00
Premium

Målar med händerna

BLÅLJUS 2024-04-17 KL. 12:45
Premium

"Jag är inte en kaninkokerska"

Kvinna åtalas för ofredande efter Tindermöte

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

Premium | NYHETER 2024-04-18 KL. 19:30
Snart klart med toaletter och duschar
Premium | MILJÖ 2024-04-18 KL. 18:30
Fiskgjusarna är på plats i fjorden
Premium | SPORT 2024-04-18 KL. 15:00
Klassikern ser ut att locka 900 löpare
Premium | KRÖNIKOR 2024-04-18 KL. 14:00
Nyckelfrågan är om ilska hjälper

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

Lasse fixar allsång med extra allt

Lasse fixar allsång med extra allt

Lasse Kronér gör sin egen grej och bjuder in favoritartisterna till sköna kvällar på Tjolöholm.