NYHETER 2022-08-12 KL. 16:00

Bostadsrätter fortsätter att öka i pris

Av Ronny Karlsson

Bostadspriserna sjunker snabbt i Sverige. Men i Halland har faktiskt priserna på bostadsrätter gått upp de senaste tre månaderna.

Bostadsrätter fortsätter att öka i pris
Priserna för bostadsrätter fortsätter att stiga i Halland. Foto: Pixabay.

TV-klipp och nyheter

Det är statistik från Länsförsäkringar som visar att Halland går mot strömmen när det gäller bostadsrätter. Där noteras en prishöjning med 1,7 procent under maj, juni och juli. Samtidigt har priserna i landet sjunkit med hela 7,6 procent.
– Det här är den största månadsvisa prisnedgången på tio år, men eftersom det alltid säljs färre bostäder i juli kan priserna variera mer då. Om konjunkturen förvärras och arbetslösheten stiger skulle priserna kunna falla ännu kraftigare framöver. Men mest troligt är att det uppstår ett nytt jämviktsläge där köpare och säljare lättare hittar varandra prismässigt, säger Marcus Svanberg, VD på Länsförsäkringar Fastighetsförmedling i ett pressmeddelande.
Även när det gäller villapriser sticker Halland ut, men den här gången åt andra hållet. Här har priserna i landet sjunkit med 1,8 procent under de tre senaste månaderna. I Halland landar den siffran på -4,4 procent.
Nu återstår att se om priserna fortsätter att sjunka, och om den uppåtgående trender för bostadsrätter bryts. Helt klart är att bostadsmarknaden är inne i ett läge där mycket kan hända på kort tid.
– Hela två av tre svenskar äger sitt boende, och för dem innebär stigande räntor i kombination med en hög inflation att marginalerna i boendeekonomin minskar. För den som funderar på att köpa en bostad framöver är det klokt att göra en tydlig budget och ta höjd för en högre ränta, säger Marcus Svanberg.TV-klipp och nyheter

Klik venligst
Tore fortsatt fast i hemmet – kan tvingas flytta
NYHETER 2023-09-22 KL. 11:55
Premium

Tore fortsatt fast i hemmet – kan tvingas flytta

88-åringen nekas bostadsanpassning

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

Premium | HANDBOLL 2023-09-22 KL. 21:59
En högkaratig målvaktsmatch
Premium | NYHETER 2023-09-22 KL. 19:46
Eksta får årets planetskötarpris

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

Här är årets vinnare av arkitekturpriset

Här är årets vinnare av arkitekturpriset

Tusen invånares röster har avgjort vilka byggnader som får årets arkitekturpris från Bygg- och miljöförvaltningen. Vinnarna korades på Tullens innergård under strålande sol och högtidliga former under lördagen.