NYHETER 2022-08-18 KL. 18:27

Boende hölls fast – händelsen lex Sarah-anmäls

Av Julia Sandstén Vikberg

En individ på ett av Kungsbacka kommuns boenden hölls fast i samband med ett byte av inkontinensskydd. Kommunen gör nu en lex Sarah-anmälan då man menar att individen fått utstå kränkning och blivit utsatt för en tvångsåtgärd.

Boende hölls fast – händelsen lex Sarah-anmäls

TV-klipp och nyheter

Det är en individ på ett av kommunens boenden med särskild service som vid ett tillfälle i somras ska ha hållits fast av en medarbetare i samband med ett byte av inkontinensskydd.
– Incidenten bedöms som allvarlig och har skickats vidare till IVO (Inspektionen för vård och omsorg) och kommer att utredas vidare, säger verksamhetschef Gunilla Edmundsson.
Exakt vad som hänt och de bakomliggande orsakerna till det som hände är inte klargjort än.
– Vi håller på att utreda händelsen och innan det är utrett kan jag inte kommentera det mer, säger Gunilla Edmundsson.
Bedömningen är att individen som hållits fast fått "utstå kränkning av den personliga integriteten och blivit utsatt för fysiska övergrepp i form av tvångsåtgärd" och händelsen bedöms i stunden ha lett till allvarliga konsekvenser för individens psykiska hälsa i form av till exempel otrygghet och oro.
Medarbetaren som höll fast individen får inte längre jobba kvar inom kommunens boenden med särskild service. Man har även upprättat en tydlig rutinbeskrivning som gäller allt arbete och insatser för den aktuella brukaren.TV-klipp och nyheter

Sune en man med tusen intressen och historier
FAMILJ 2023-11-28 KL. 21:10
Premium

Sune en man med tusen intressen och historier

Hembygdskännaren fyller 70 år

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

Premium | BANDY 2023-11-28 KL. 22:07
20 timmar i buss – dessutom utan chans

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

Man våldsam och hotfull på krog

Man våldsam och hotfull på krog

Det ska ha uppstått ett bråk på en krog i centrala Kungsbacka på lördagskvällen. En man omhändertogs av polisen misstänkt för våld och hot mot tjänsteman.