Capio Närsjukvård får fortsatt förtroende vad gäller driften av Närakuten i Kungsbacka. Det beskedet kom på fredagsförmiddagen.
– Capio har skött sina åtaganden mycket bra och för kontinuiteten blir det bra med samma entreprenör som känner till verksamheten, säger Tommy Rydfeldt (L), ordförande i Driftnämnden Närsjukvård.
– Vi är tacksamma för förtroendet att fortsätta utveckla vården vid Capio Kungsbacka Närakut och ser fram mot att fortsätta hjälpa våra patienter, säger Fredrik Gunmalm, chef för Capio Närsjukvård.
Vårdjätten Capio har drivit verksamheten sedan 2013. En upphandling för den fortsatta driften av Närakuten har under året genomförts. Capios anbud var det med lägst pris, och beslut om tilldelning fattades på torsdagen av Driftnämnden Närsjukvård.
Det nya avtalet med Capio som börjar gälla från årsskiftet innebär en del nyheter. Bland annat kommer en större andel av patienterna inte att få träffa läkare, utan annan legitimerad personal.
– Vi jobbar för att de som verkligen behöver träffa en läkare ska få göra det. Men omkring 15 procent kommer att få hjälp av en sjuksköterska, eftersom det oftast räcker. I dag får 100 procent av patienterna träffa läkare, säger Tommy Rydfeldt.
Nytt är också att det nu ska bli tydligare att Närakuten är en del av det samlade primärvårdsutbudet i Kungsbacka:
– Vi vill poängtera mycket tydligare att Närakuten är en del av utbudet. Får man ingen tid på sin vårdcentral är Närakuten ett alternativ, och man ska kunna åka dit med sådant som en vårdcentral normalt hanterar, säger Tommy Rydfeldt.
Bildtext: Jerrie Kullberg, regionchef för Capio Närsjukvård och Tommy Rydfeldt (L) var båda nöjda med att det fortsatt blir Capio som ska driva Närakuten. "De har skött sina åtaganden", konstaterade Tommy Rydefeld.
Hanhalsbon har skapat en föreläsning om vägen tillbaka
✔ Dissen mot rivalen ✔ Sommarbandyskolan ✔ Värvningen de missade
IVO har granskat händelsen
✔ Kaptensskiftet ✔ Viktigaste nyförvärvet ✔ Den nya målvaktsduon
Den 2 maj 1945 insåg tre unga tyska flygare att kriget var förlorat. De hade ingen lust att kapitulera i Norge utan nödlandade på isen på Torne träsk. Planet sjönk senare till botten, men 1986 fick en brokig samling äventyrare för sig att det skulle bärgas. Pensionerade polisen och hembygdsforskaren Sune Börjesson berättar här den spännande historien om hur Kungsbacka blev centrum för expeditionen.