NYHETER 2021-11-19 KL. 10:32

17-åring fälls för polismord i Göteborg

Av Ronny Karlsson

Åtta års fängelse. Det blev domen för den 17-åring som åtalats för polismordet på Hisingen i somras.

17-åring fälls för polismord i Göteborg
Nu har tingsrätten meddelat sin dom i det fall när en polisman sköts till döds på Hisingen tidigare i år. Foto: Arkivbild.

TV-klipp och nyheter

TV-klipp och nyheter

Domen meddelades av Göteborgs tingsrätt under fredagsförmiddagen och intresset för domen var mycket stort.
Åklagarna hade yrkat på minst tio års fängelse. Till slut bestämde sig tingsrätten för att 17-åringen är skyldig till att ha mördat polismannen och straffet bestämdes till åtta års fängelse.
Det var 30 juni som en 33-årig polisman sköts till döds i Biskopsgården på Hisingen i Göteborg.
Händelsen väckte starka känslor runt om i Sverige och polispådraget för att få fatt på den person som avlossat skotten var massivt.
2 juli greps den 17-åring som nu stått åtalad för dådet och 29 oktober åtalades han för att ha skjutit ihjäl polismannen, men även för försök till mord och grovt vapenbrott.
Nu har alltså tingsrätten dom fallit och det återstår att se om domen överklagas. I så fall väntar en ny förhandling i hovrätten.


Över 30 år med hästarna vid Tjolöholms slott
FAMILJ 2025-11-20 KL. 21:00
Premium

Över 30 år med hästarna vid Tjolöholms slott

Ingemar och Elsa Vendelstrand kör häst och vagn på Tjolöholms julmarknad

Onsalasonen om målet och landslagsdebuten:
FOTBOLL 2025-11-20 KL. 13:51
Premium

Onsalasonen om målet och landslagsdebuten: "Fick mersmak"

Sverige fick en drömlottning i playoff

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

Premium | NYHETER 2025-11-21 KL. 18:00
NovaPosten tar upp kampen om läsarna

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

Saknade alkoholfria alternativ – Attia skapade Parispojken

Saknade alkoholfria alternativ – Attia skapade Parispojken

Allt fler väljer bort alkoholen. Men sommeliern Attia Franzén tyckte att något saknades bland de alkoholfria alternativen. Nu lanserar han Parispojken där drycker skapas för att passa till specifika maträtter och tilltugg. – Jag tror att många dricker mindre, men finare, säger Attia Franzén.