NYHETER 2022-09-18 KL. 11:00

116 bostäder planeras i Anneberg

Av Eric Andersson

Annebergs höjd i Alafors ser ut att bli nästa byggprojekt för Eksta. En planansökan som innefattar en skiss på 116 bostäder har skickats in.
– Det ligger varken för nära ån eller för nära järnvägen. Det är ett bra område, säger Christer Kilersjö, vd för Eksta.

116 bostäder planeras i Anneberg
Arkitektfirman Semrén & Månsson har tagit fram en skiss på bostadsområdet som kallas Annebergs höjd. Foto: Semrén & Månsson/Soul

TV-klipp och nyheter

På en fastighet i Alafors i Anneberg, som idag består av en skogsbeklädd kulle, vill Eksta bygga 116 bostäder. Byggplanerna innefattar flerbostadshus, radhus, flerfamiljshus samt villor. En ansökan har nu skickats in för att planlägga fastigheten till bostäder.
– Området finns med i översiktsplanen, Anneberg centrum är ett utvecklingsområde. Sedan är det en viktig parameter att det inte är jordbruksmark och inte ligger för nära varken ån eller järnvägen. Det finns lite utmaningar med trafiken men i övrigt är det en bra plats, säger Christer Kilersjö, vd för Eksta.

Bostäderna på skissen varierar i storlek mellan 2 rum och kök och 6 rum och kök. 40 procent av bostäderna planeras bli hyresrätter, vilket är bostäderna Eksta kommer bygga. Resterande 60 procent kommer överlåtas till en annan byggherre.
– Vi är medvetna om att det kommer ta tid. Anneberg centrum står först i kön och där har det blivit lite försenat och det behöver bli klart först.

När tror du att en första spade skulle kunna sättas i marken?
– Det är en väldigt svår fråga. Men om man får komma med ett önskemål så inom tre till fem år kanske, säger Christer Kilersjö.


TV-klipp och nyheter

Sune en man med tusen intressen och historier
FAMILJ 2023-11-28 KL. 21:10
Premium

Sune en man med tusen intressen och historier

Hembygdskännaren fyller 70 år

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

Premium | BANDY 2023-11-28 KL. 22:07
20 timmar i buss – dessutom utan chans

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

Man våldsam och hotfull på krog

Man våldsam och hotfull på krog

Det ska ha uppstått ett bråk på en krog i centrala Kungsbacka på lördagskvällen. En man omhändertogs av polisen misstänkt för våld och hot mot tjänsteman.