KULTUR & NÖJE 2023-02-24 KL. 07:45

Succébandet jobbar med ny musik

Av Ronny Karlsson

Första skivan blev en succé. Nu är det klart att The Halo Effect, med Säröbon Daniel Svensson bakom trummorna, ska släppa ny musik. Dessutom väntar spelningar bland annat i USA under våren.

Succébandet jobbar med ny musik
Daniel Svensson och The Halo Effect jobbar för fullt med en ny platta. Foto: Basse Hellgren/Rockbladet.

TV-klipp och nyheter

Det var i november 2021 som hårdrockarna i The Halo Effect överraskade musikvärlden med första singeln "Shadowminds". Att alla fem i bandet hade ett förflutet i In Flames hjälpte förstås till med marknadsföringen, men kritiker och fans var överens om att det här var ett band som tog hårdrocken med storm. I augusti i fjol kom första fullängdaren "Days of the lost", och nu är det klart att det kommer ett nytt album under året.

– Det blir inte före sommaren, men låtarna börjar bli klara. Jag jobbar med att sätta trummorna och vi ska in i studion, berättar Daniel Svensson.
Bandet spelade nyligen tre konserter i Stockholm, Göteborg och Malmö och bjöd då på två av de nya låtarna. "Become Surrender" och "The Defiant One" fick båda ett bra mottagande av livepubliken.
– Det är svårt att säga hur musiken utvecklas när man är mitt i det. Vi vill inte göra en upprepning av första skivan och de här låtarna är kanske lite mer dynamiska, säger Svensson.

Givetvis håller man sig även i fortsättningen till genren melodisk death metal, en genre som de alla i bandet var med och skapade i början av 90-talet.
Under våren väntar en turné tillsammans med Meshuggah. Då blir det totalt tolv spelningar i bland annat Stockholm, Göteborg, Örebro, Helsingfors och Oslo.
– Dessutom blir det en kort sväng till USA i maj. Det är kul att vi får komma dit och spela, säger Svensson.

Bandet består utöver Daniel Svensson av Mikael Stanne, sång, Niclas Engelin, gitarr, Jesper Strömblad, gitarr, och Peter Iwers, bas.
Strömblad var med under delar av konserten i Göteborg nyligen, men spelar sällan live med The Halo Effect.
– Han är fortfarande med och skriver låtar. Men Patrik Jensen från The Haunted är vår andra livegitarrist, han är som en sjätte medlem i bandet, berättar Svensson.

Samtidigt som han gläds åt framgångarna, vill Daniel Svensson inte att musiken ska ta för mycket tid. Han lämnade In Flames 2016 bland annat av just den anledningen.
– Jag vill hinna med annat också, problemet är att jag gör för många saker.
Svensson är bland annat delägare i bryggeriet Odd Island i Lindome, och är en engagerad ungdomsledare i Särökometerna. Samtidigt hade han riktigt kul när bandet gjorde sina livespelningar, så allt handlar om att hitta en balans.
– Det var roliga spelningar, och det är alltid speciellt att få spela i Göteborg. Vi började ju med det här när vi var ganska unga och många fans har följt oss genom åren. Det var mycket farbröder med skägg i publiken, och en del hade tagit med sina söner, säger han.



TV-klipp och nyheter

Målar med händerna
KONST 2024-04-17 KL. 19:00
Premium

Målar med händerna

BLÅLJUS 2024-04-17 KL. 12:45
Premium

"Jag är inte en kaninkokerska"

Kvinna åtalas för ofredande efter Tindermöte

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

Premium | NYHETER 2024-04-18 KL. 19:30
Snart klart med toaletter och duschar
Premium | MILJÖ 2024-04-18 KL. 18:30
Fiskgjusarna är på plats i fjorden
Premium | SPORT 2024-04-18 KL. 15:00
Klassikern ser ut att locka 900 löpare
Premium | KRÖNIKOR 2024-04-18 KL. 14:00
Nyckelfrågan är om ilska hjälper

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

Lasse fixar allsång med extra allt

Lasse fixar allsång med extra allt

Lasse Kronér gör sin egen grej och bjuder in favoritartisterna till sköna kvällar på Tjolöholm.