KULTUR & NÖJE 2023-02-01 KL. 13:17

Succé för Kungsbacka i Vi i Femman

Av Ronny Karlsson

Cirka 2 000 barn från hela Halland var med och tävlade. Men när det är dags för kvartsfinal i Vi i Femman är hela sex av åtta klasser från Kungsbacka.

Succé för Kungsbacka i Vi i Femman
Rektor Douglas McPherson på Internationella engelska skolan är stolt över sina femteklassare, som Livia Anderberg, Julia Strandberg och Leia Lifveredson från 5B. Foto: Emma Linderum/Sveriges Radio.

TV-klipp och nyheter

Vi i Femman är en klassiker och varje år kämpar femteklassare runt om i landet för att få vara med i tävlingen. Nu väntar avgörandet och åtta klasser från Halland ska göra upp om länstiteln och dessutom representera Halland på riksnivå.
Mest anmärkningsvärt är att hela sex av åtta klasser i kvartsfinal kommer från Kungsbacka. Tre av klasserna dessutom från samma skola.
Klass 5A, 5B och 5C på Internationella engelska skolan har nämligen alla tre tagit sig till kvartsfinal.
Det känns jättebra, vi ska kämpa vidare hela vägen till finalen", säger Julia, Leia och Livia som går i 5B till P4 Halland.
Där finns också Särö Skola 5B, Kollaskolan 5A och Älvsåkersskolan 5A med.
Utöver de sex Kungsbackaklasserna tävlar även Östergårdsskolan 5B från Halmstad och Skottorpsskolan 5B. Under våren ska länstävlingen avgöras och visst talar oddsen för att en klass från Kungsbacka blir bäst i länet.

TV-klipp och nyheter

Sporten i korthet
SPORT 2024-10-17 KL. 09:16
Premium

Sporten i korthet

✔ Det galna derbyt ✔ Segersviten förlängdes ✔ Sju olika målskyttar

Alicia studerar – och är Lindälvs ansikte utåt
FAMILJ 2024-10-16 KL. 21:00
Premium

Alicia studerar – och är Lindälvs ansikte utåt

Ska få fler att välja Fordons- och transportprogrammet

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

Polisen följer grupp med unga  – kopplas till kriminalitet

Polisen följer grupp med unga – kopplas till kriminalitet

Polisen har de senaste åren följt en grupp ungdomar i Hålabäck som polisen ser en problembild kring. Några av dem kan kopplas till narkotikahantering eller annan kriminalitet. Två av ungdomarna bor på adressen som besköts i augusti. – Vi jobbar, i samverkan med sociala myndigheter, med att hjälpa dem i rätt riktning, säger lokalpolisområdeschefen Johanna Hennix.