KULTUR & NÖJE 2022-09-08 KL. 19:00

Stjärnstatus i standupform

Av Carl Schöndell

Kungsbackapubliken erbjuds standup i toppklass. Både på Kungsbacka teater och på Rum35. Först ut är Ahmed Berhan och Jonatan Unge på Kungsbacka teater, parallellt inviger Robin Paulsson ”standup på rummet” på Hotell Halland. Norra Halland tog pulsen på Johan Dohn som anordnar föreställningen på teatern.

Stjärnstatus i standupform
Johan Dohn.

Fredagen den 9 september smäller det. Portarna till Kungsbacka teater öppnar upp för komedi i toppklass när Jonatan Unge och Ahmed Berhan äntrar scenen.
– Jag håller i teaterbaren här och även cafét och har sett hur standup alltid lockar. Och det är lite av en personlig bokning då jag gillar båda komikerna starkt, säger Johan Dohn.
De är kanske mest kända för sina framträdanden i Alla mot alla, På spåret eller Parlamentet. Men nu kommer Ahmed Berhan och Jonatan Unge till Kungsbacka teater för att bjuda Kungsbackapubliken på sylvass komedi.
– Det känns kul att de äntligen kommer hit, det är något jag har planerat sen innan pandemin, säger arrangören Johan Dohn.
Komedi i världsklass

I vanliga fall driver han Matverket som är en välkänd restaurang och cateringfirma för de flesta lokalinvånare. Men vad hade livet varit om man inte samtidigt kunde få roa sig någon gång ibland. Därför driver han även Westcoast Entertainment som har bokat upp teatern för att Kungsbacka ska kunna se komedi i världsklass.
– De är duktiga och skiljer sig mycket från alla andra. Jonatan Unge kör ju väldigt mörk humor och är inte bara rolig utan även väldigt smart. Ahmed Berhan säger verkligen vad han tycker och är inte feg, det gillar jag, säger Johan Dohn som också säger att båda två är några av hans favoritkomiker.
Han berättar att det finns en liten risk i satsningen men ser det inte som ett sätt att tjäna pengar utan mer något som är väldigt kul. Men någon rädsla för att biljetterna inte ska säljas känner han inte.
– Jag har ju sett hur komiker ofta säljer ut teatern så jag är inte orolig. Just nu finns det ungefär 200 biljetter kvar och jag tror det kommer gå fort, säger han.
Totalt finns det 500 biljetter och med lite mer än en veckas buffert så är möjligheten stor att det är slutsålt när väl Unge och Berhan kliver ut på scenen. Och Dohn tror man kan lockas av mer än bara komedin.
– Jag vill skapa god stämning. Jag hoppas att folk minglar lite under pausen och kommer till baren och köper lite vin eller något gott att äta, säger Johan Dohn.
Men det är inte bara på Kungsbacka teater man kan se högklassig komedi i höst. Hösten och vintern präglas nämligen av stora standupföreställningar på Rum35 och Hotell Halland, där Robin Paulsson, Niklas Andersson, Fredrik Andersson och Henrik Hjelt kommer vara huvudnummer.SENASTE TV-NYHETERNA

SD besvikna
NYHETER 2022-09-27 KL. 11:15

SD besvikna

Alliansen fortsätter styra i Kungsbacka

Populära badet får nya toaletter och duschar
NYHETER 2022-09-27 KL. 08:00

Populära badet får nya toaletter och duschar

NYHETER 2022-09-27 KL. 06:59

"Säkerheten har högsta prioritet"

Talmansomröstning första punkten i riksdagen
NYHETER 2022-09-26 KL. 20:00

Talmansomröstning första punkten i riksdagen

Jan Riise (Mp) och Carita Boulwén (Sd) första dag på nya jobbet innebar framröstningar av fyra talmän.

Kommunen rustad inför höstmörkret
NYHETER 2022-09-26 KL. 17:00

Kommunen rustad inför höstmörkret

Högen med trasig belysning har betats av

Fler nyheter