KULTUR & NÖJE 2023-12-02 KL. 13:00

Stämningsfylld konsert med engelska julsånger

Av Julia Sandstén Vikberg

Inför jul blir det körsång, gospel och klassiska verk i Varlakyrkan. Det är en dubbelkörkvartett från Göteborgsoperan, under ledning av kantor Lisa Fröberg, som framför julkonserten den nionde december.

Stämningsfylld konsert med engelska julsånger
Den nionde december blir det julkonsert i Varlakyrka med en dubbelkörkvartett från Göteborgsoperan under ledning av kantor Lisa Fröberg. Foto: Tilo Stengel

TV-klipp och nyheter

"Hark! The herald angels sing" heter konserten som anordnas av Tölö och Älvsåkers församlingar. Åtta sångare, en dubbelkvartett, från Göteborgsoperan kommer att sjunga engelska julsånger ackompanjerade med orgel och piano som spelas av Lisa Fröberg.

– Det blir traditionella carols i den formen som har gjorts i England. Vi är lite inspirerade av den form av carols-gudstjänst som bildades i King's College Chapel i Cambridge 1918 där man blandar carols med böner och läsningar från bibeln. Så det blir lite av det, men mest carols, säger hon.

Lisa Frönberg har varit kantor i församlingen i cirka ett år men hon spelade tidigare piano i Göteborgsoperan och vill gärna ta tillvara på de kontakterna.

– Jag har ett brett nätverk och vill gärna berika Varlakyrkan med det. Varlakyrkan har en bra sal som passar för kammarmusik. Den har bra akustik med inte för mycket efterklang, säger Lisa Fröberg.

Julkonserten äger rum den nionde december, klockan 16.00, i Varlakyrkan. Inträde kostar 100 kronor, glögg ingår.Stopp för eldning – grenar och löv måste samlas in
NYHETER 2024-02-26 KL. 07:41
Premium

Stopp för eldning – grenar och löv måste samlas in

Men kommunen osäker på om förändringen är rätt

TV-klipp och nyheter

För 25 år sedan – Beltran fick ställa in i New York
NYHETER 2024-02-25 KL. 13:00
Premium

För 25 år sedan – Beltran fick ställa in i New York

... och handbollsklubben behövde komma på fötter

Ulrikas hus ska byggas upp igen efter branden
NYHETER 2024-02-25 KL. 09:00
Premium

Ulrikas hus ska byggas upp igen efter branden

Vill återskapa huset i Åsa som hon själv har ritat

Wislander:
SPORT 2024-02-24 KL. 15:00
Premium

Wislander: "De måste vinna annars är det griskört"

Experterna inför Aranäs ödesmatch

Cirkulära fynd i Åsa
NYHETER 2024-02-24 KL. 14:30
Premium

Cirkulära fynd i Åsa

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

Stor ökning – allt fler brottsoffer söker hjälp

Stor ökning – allt fler brottsoffer söker hjälp

Antalet personer som vänder sig till Brottsofferjouren i Kungsbacka har ökat med över 50 procent. Det är främst via polisen som kontakten förmedlas. Enligt Ulla Johansson, ordförande i Brottsofferjouren Kungsbacka, och Kungsbackas kommunpolis Jenny Sjöström är det viktigt att utsatta erbjuds stöd. – Det minimerar risken för att man utsätts igen, säger Ulla Johansson.