KULTUR & NÖJE 2021-11-27 KL. 15:00

Prisbelönt artist besöker teatern

Av Eric Andersson

På söndag intar folkmusikern Sara Parkman scenen på Kungsbacka teater.
– Musiken blir både superstark och supersvag, säger Sara Parkman om spelningen.

Prisbelönt artist besöker teatern
Sara Parkman spelar på Teatern under helgen. Foto: Frida Edlund

TV-klipp och nyheter

TV-klipp och nyheter

Sara Parkman är en prisbelönt artist som vann årets artist 2017 och året därpå blev hennes album Matriarkerna utsett till årets album. Att placera henne i en specifik musikgenre är svårt.

– Det är en lite egen genre där man inte alltid får det man kanske förväntar sig. I botten är jag en folkmusiker och sedan lägger jag ihop musik som jag själv tycker om att lyssna på, säger Sara Parkman.

Vad publiken på Kungsbacka teater kan förvänta sig av söndagens konsert har hon svårt att svara på. Och det är lite det som är grejen.

– Det är väl därför man går på konserter, för att inte veta riktigt vad som ska hända. Men vi är fem musiker som spelar levande musik, det blir både superstarkt och supersvagt, säger Sara Parkman.

Hon ser fram emot att besöka Kungsbacka. En stad hon spelat i tidigare, men det är länge sedan.

– Jag tror att det är ungefär 15 år sedan sist. Då spelade jag på någon fritidsgård, säger Sara Parkman.


Över 30 år med hästarna vid Tjolöholms slott
FAMILJ 2025-11-20 KL. 21:00
Premium

Över 30 år med hästarna vid Tjolöholms slott

Ingemar och Elsa Vendelstrand kör häst och vagn på Tjolöholms julmarknad

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

Premium | SPORT 2025-11-22 KL. 18:23
Poängräddaren: ”Starkt av oss som lag
Premium | NYHETER 2025-11-21 KL. 18:00
NovaPosten tar upp kampen om läsarna

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

Saknade alkoholfria alternativ – Attia skapade Parispojken

Saknade alkoholfria alternativ – Attia skapade Parispojken

Allt fler väljer bort alkoholen. Men sommeliern Attia Franzén tyckte att något saknades bland de alkoholfria alternativen. Nu lanserar han Parispojken där drycker skapas för att passa till specifika maträtter och tilltugg. – Jag tror att många dricker mindre, men finare, säger Attia Franzén.