KULTUR & NÖJE 2022-08-12 KL. 11:50

Politikerpaddling i ån på lördag

Av Christina Nordwall

Vilket parti som är duktigast på att paddla kajak lär visa sig på lördag den 13 augusti. Då anordnar Kungsbacka kajak en tävling där vinnaren, förutom äran, vinner ett fint pris.
– Vi gör detta som en rolig grej, det är kul att partierna får tävla mot varandra. Jag vill locka folk att bli intresserade av kajak och även politik, säger Tryggve Ericsson, en av dem som driver Kungsbacka kajak.

Politikerpaddling i ån på lördag
På lördag blir det politiker som paddlar i Kungsbackaån. Foto: privat

TV-klipp och nyheter

Klockan 11.30 går starten i tävlingen där åtta partier är anmälda. En person per parti deltar och paddlingen sträcker sig från Varla stockar till Hamntorget.
– Det är ungefär två kilometer och det blir jaktstart. Lottning sker på Hamntorget. Partierna startar två åt gången med en minuts mellanrum. När de två första gått i mål startar nästa två. Det var jättelyckat förra året och det blev verklig jakt av, säger Tryggve Ericsson.

Sitta rätt
Norra Halland och Kungsbacka-Posten kommer också att delta i tävlingen och Tryggve menar att det inte är nödvändigt att vara en erfaren kajakpaddlare för att delta.
– Nej, man behöver inte vara tränad. Det viktiga är att sitta rätt, det är jätteviktigt. Men det var ingen som kantrade förra året, säger han.
Förra året kom cirka 100 personer till evenemanget och Tryggve hoppas på lika många eller fler i år. Och för de tre partier som är snabbast i tävlingen väntar speciellt fina priser, enligt Tryggve. Men resten går inte lottlösa ur äventyret. De får trösta sig med en pokal.

TV-klipp och nyheter

Nästan alla busslinjer inställda
TRAFIK 2023-11-29 KL. 19:57
Premium

Nästan alla busslinjer inställda

OBK-spelarna blir proffs – i alla fall på pappret
FOTBOLL 2023-11-29 KL. 18:00
Premium

OBK-spelarna blir proffs – i alla fall på pappret

Sportchefen om den nya ekonomiska verkligheten

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

Premium | BANDY 2023-11-30 KL. 18:00
En bandymånad som kan avgöra allt

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

Man våldsam och hotfull på krog

Man våldsam och hotfull på krog

Det ska ha uppstått ett bråk på en krog i centrala Kungsbacka på lördagskvällen. En man omhändertogs av polisen misstänkt för våld och hot mot tjänsteman.