KULTUR & NÖJE 2023-04-27 KL. 19:00

Per Fritzell spelar i ny Netflix-film

Av Julia Sandstén Vikberg

Kungsbackabon Per Fritzell är med i den nya Netflix-filmen "One More Time" som just nu ligger i topp bland filmer i Sverige på streamingtjänsten. Fritzell har rollen som pappa till Amelia, som spelas Hedda Stiernstedt.
– De ville väl ha en snäll husvagnspappa och då blev det jag, säger Per Fritzell.

Per Fritzell spelar i ny Netflix-film
Per Fritzell syns i Netflix nya svenska film "One more time". Arkivfoto: Ronny Karlsson

TV-klipp och nyheter


"One More Time" handlar om Amelia som på sin 40-årsdag önskar sig att hon vore 18 igen. Önskan går i uppfyllelsen. Hon flyttas tillbaka i tiden till hennes 18-årsdag år 2002, men till hennes förtvivlan fortsätter hon vakna upp till samma dag om och om igen. Per Fritzell spelar Amelias pappa Sten i filmen.
– De ringde och frågade mig och då tackade jag ja. Regissören Jonatan Etzler har väl följt lite av det som Galenskaparna har gjort genom åren så han kände till mig, säger Per Fritzell.
Hur var det att spela in filmen?
– Det var jättekul. Jag har medverkat i en del filmer, egna produktioner med Galenskaparna och After Shave och är därför van vid att jobba med varandra som regissörer. Det var jättekul att nu få jobba med en ung jätteduktig regissör, Jonatan Etzler. Det var väldigt stimulerande, säger Per Fritzell.
I filmen innehas huvudrollen Amelia av Hedda Stiernstedt, som tidigare har setts i bland annat SVT-serien Vår tid är nu.
– Jag är en stor beundrare av Hedda Stiernstedt och det var väldigt roligt att få spela ihop med henne. Sedan spelade jag pappa tillsammans med Vanna Rosenberg som spelade mamma och det var väldigt kul. Hon är en person som man har följt genom åren men aldrig har fått jobba med förrän nu, säger Per Fritzell.
Filmen hade premiär på Netflix 21 april och ligger i skrivande stund på första plats bland top tio filmer i Sverige på streamingtjänsten just nu.
– Den ligger på topp tio i Sverige. Hur den går internationellt vet jag inte, säger Per Fritzell.
Hur känns det att vara med i en Netflix-film?
– Det är lite nytt när man hamnar på en internationell marknad, säger Per Fritzell.
Per Fritzell kommer i år även att medverka i en svensk film som heter "Ett sista race" och som har premiär på juldagen. Just nu håller han på att turnera runt i landet med humorshowen "Gott och blandat" tillsammans med Jan Rippe.
TV-klipp och nyheter

Sprututbytet läggs ner i Kungsbacka
VÅRD 2023-10-04 KL. 11:00
Premium

Sprututbytet läggs ner i Kungsbacka

Förslaget – herrgård ska bli korttidsboende
VÅRD 2023-10-04 KL. 08:10
Premium

Förslaget – herrgård ska bli korttidsboende

Frågan är om detaljplanen tillåter ägarnas nya idé

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

Premium | NYHETER 2023-10-04 KL. 12:45
Utdragen strid om återvinning i Särö
Premium | VÅRD 2023-10-04 KL. 11:00
Sprututbytet läggs ner i Kungsbacka

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

Arvidssons i Fjärås firar 60 år

Arvidssons i Fjärås firar 60 år

Det började med ett egenbyggt växthus på 800 kvadratmeter. Nu handlar det om betydligt större ytor för Arvidssons i Fjärås där krukväxter drivs upp året runt. – Nej, jag har inte tröttnat på blommor, det är alltid lockande att plocka hem några. Azalea är en favorit, säger grundaren Arne Arvidsson.