KULTUR & NÖJE 2023-09-08 KL. 09:00

Oväntade möten lyfts fram i ny utställning

Av Christina Nordwall

I utställningen Bortom rådande omständigheter fogar konstnären samman sitt hantverk med vardagliga föremål. Då uppstår oväntade möten.
– Jag inspireras av vardagen och av det som händer runt omkring mig, säger Theo Ågren.

Oväntade möten lyfts fram i ny utställning
STÄLLER UT. Theo Ågren är konstnären bakom utställningen Bortom rådande omständigheter som invigs lördagen den 9 september i Kungsbacka konsthall. Foto: Christina Nordwall

TV-klipp och nyheter

Ett par händer sticker upp ur en hink, i en grill står en kaktus och på väggen hänger ett stort älghuvud. Det är några av verken som i oväntade kombinationer får en ny betydelse.

– Det finns en berättelse men som är lite oklar. Det ska den vara, jag vill skapa en egen tolkning. Ofta är det dubbeltydigt, lite surrealistiskt och humoristiskt, säger Theo Ågren.

Vardagsföremål

Flera av föremålen i utställningen är tagna ur vardagen och sådant vi inte reflekterar över så mycket. Föremål som en vanlig hink, pall eller byrå.

– Jag gillar de stora frågorna men i vardaglig kontext. Det blir ett oväntat möte när vi börjar ifrågasätta vardagen. Det uppstår någon sorts magi när vi vänder på perspektivet.

Olika material

Theo Ågren är bildkonstnär och arbetar främst med skulpturer, föremål och installationer. Han arbetar i flera olika material som papier maché, lera, betong och koppargrafik.

– Jag leker mig fram till idéerna och börjar med en enkel skiss. Sedan gäller det att våga tro på idén och försöka komma i ett tillstånd där jag inte tänker så mycket utan jobbar fritt.

Utställningen har vernissage i Kungsbacka konsthall på lördag den 9 september. Då medverkar konstnären. I samband med utställningen som pågår till 5 november hålls ett antal aktiviteter. En av dem är en workshop för lite äldre barn som Theo Ågren håller i.


Hands up.


Kaktus i en grill skapar en ny berättelse.
TV-klipp och nyheter

Förslaget – herrgård ska bli korttidsboende
VÅRD 2023-10-04 KL. 08:10
Premium

Förslaget – herrgård ska bli korttidsboende

Frågan är om detaljplanen tillåter ägarnas nya idé

Lundgren om nya fyraårskontraktet
FOTBOLL 2023-10-02 KL. 14:01
Premium

Lundgren om nya fyraårskontraktet

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

Arvidssons i Fjärås firar 60 år

Arvidssons i Fjärås firar 60 år

Det började med ett egenbyggt växthus på 800 kvadratmeter. Nu handlar det om betydligt större ytor för Arvidssons i Fjärås där krukväxter drivs upp året runt. – Nej, jag har inte tröttnat på blommor, det är alltid lockande att plocka hem några. Azalea är en favorit, säger grundaren Arne Arvidsson.