KULTUR & NÖJE 2023-11-05 KL. 11:00

Nyheter på årets julmarknad på Tjolöholm

Av Julia Sandstén Vikberg

Juletider börjar närma sig och det innebär i vanlig ordning premiär av Tjolöholms slotts julmarknad som i år bjuder på flera nyheter.

Nyheter på årets julmarknad på Tjolöholm
Snart invigs årets julmarknad på Tjolöholm. Pressfoto: Kajsa Sjölander

TV-klipp och nyheter

Det är Tjolöholms slott 36:e julmarknad som invigs den 17 november. Varje helg fram till 3 december blir det julstämning i slottsmiljön under marknaden som bjuder på allt från Christmas tea i slottet till underhållande uppträdande och utställare. I år har Tjolöholm även en del nyheter.

– Årets julmarknad handlar om traditioner, hantverk, mat och stämningsfull musik. Nytt för i år är att vi kommer ha en musik- och matscen i Magasinet. Vi kommer även satsa mycket på barnen i år och därför har vi gjort om vårt kafé till ett julinspirerat barnlandskap med aktiviteter för stora som små, där besökarna bland annat kan träffa tomten. Dessutom har vi fri entré för alla barn, berättar Philippa Lindberg, Event Manager på Tjolöholms slott, i ett pressmeddelande.

Som vanligt kommer det att finnas en uppsjö utställare med kreativa hantverk och mathantverk i Röda stallet, i utebodarna och i Magasinet. Det blir även en hel del underhållning i form av carol singers och musikframträdanden. I Slottskyrkan på Tjolöholm kommer de hyllande sångarna Emelie Sundborn och Rikard Flink att ge den stämningsfulla julkonserten "En Strålande Jul". Den äger rum 25 och 26 november samt 2 december, och kräver biljett.TV-klipp och nyheter

Hemtjänsten i Kungsbacka på plats 74
NYHETER 2023-12-06 KL. 11:45

Hemtjänsten i Kungsbacka på plats 74

Halmstad bäst i Sverige

Beslutet om tre sjukhus spikas
NYHETER 2023-12-05 KL. 20:00
Premium

Beslutet om tre sjukhus spikas

Klagomål på Vardaga diariefördes inte
POLITIK 2023-12-05 KL. 07:00
Premium

Klagomål på Vardaga diariefördes inte

Kommunens nya riktlinjer bröt mot lagen

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

Premium | TRAFIK 2023-12-06 KL. 16:00
Äldre kvinna kritisk mot p-appar

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

Förskolans utemiljöer ska hjälpa barn att lära

Förskolans utemiljöer ska hjälpa barn att lära

Utemiljöerna i Kungsbackas förskolor ska utvecklas. Enligt Anna Alexandersson, som leder projektet, ska barnens utemiljöer stimulera till rörelse, lärande, kreativitet och lekglädje. Hon menar att behovet av att jobba med detta i kommunen är stort. – Det här är så viktigt, säger hon.