KULTUR & NÖJE 2023-08-30 KL. 19:00

Nu startar tävlingen om att formge idrottspris

Av Julia Sandstén Vikberg

Vill du formge det nya priset till nästa års Kungsbackas mästare? Då kan du delta i konstnärstävlingen som drar igång nu.

Nu startar tävlingen om att formge idrottspris
Dagmar Glemmes eldflamma vann den första konstnärstävlingen. Här är priset på prisutdelningen 2022. Foto: Richard Bloom

TV-klipp och nyheter

Sedan 1977 har Kungsbacka kommun delat ut priset Kungsbackas mästare, som hyllar idrottsutövare som vunnit ett mästerskap. Tidigare bestod priset av en tenntallrik men sedan 2022 har en halländsk konstnär fått formge priset. Vem formgivaren blir avgörs i en konstnärstävling.

– I den första tävlingen vann Dagmar Glemme. Sedan var det lite pandemi så vi har delat ut hennes pris eldsflamma två år i rad nu. Men nu är det dags för nästa tävling och tanken är att det ska vara en ny tävling varje år, säger Carin Sjöberg, utvecklare föreningsliv på kultur- och fritidsförvaltningen i Kungsbacka.

Kriterier för priset är bland annat att det ska vara tvådimensionellt eller tredimensionellt och inte överskrida 30x30x30 centimeter. Tävlingen pågår mellan 30 augusti och 25 oktober. Konstnärer som är verksamma eller bosatta i Halland kan ansöka. Vinnaren utses av en jury som består av representanter från Kungsbackas kultur- och fritidsförvaltning. Priset delas sedan ut till Kungsbackas mästare på Kungsbackagalan den 11 maj.
TV-klipp och nyheter

Förslaget – herrgård ska bli korttidsboende
VÅRD 2023-10-04 KL. 08:10
Premium

Förslaget – herrgård ska bli korttidsboende

Frågan är om detaljplanen tillåter ägarnas nya idé

Lundgren om nya fyraårskontraktet
FOTBOLL 2023-10-02 KL. 14:01
Premium

Lundgren om nya fyraårskontraktet

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

Arvidssons i Fjärås firar 60 år

Arvidssons i Fjärås firar 60 år

Det började med ett egenbyggt växthus på 800 kvadratmeter. Nu handlar det om betydligt större ytor för Arvidssons i Fjärås där krukväxter drivs upp året runt. – Nej, jag har inte tröttnat på blommor, det är alltid lockande att plocka hem några. Azalea är en favorit, säger grundaren Arne Arvidsson.