KULTUR & NÖJE 2023-08-30 KL. 19:00

Nu startar tävlingen om att formge idrottspris

Av Julia Sandstén Vikberg

Vill du formge det nya priset till nästa års Kungsbackas mästare? Då kan du delta i konstnärstävlingen som drar igång nu.

Nu startar tävlingen om att formge idrottspris
Dagmar Glemmes eldflamma vann den första konstnärstävlingen. Här är priset på prisutdelningen 2022. Foto: Richard Bloom

TV-klipp och nyheter

Sedan 1977 har Kungsbacka kommun delat ut priset Kungsbackas mästare, som hyllar idrottsutövare som vunnit ett mästerskap. Tidigare bestod priset av en tenntallrik men sedan 2022 har en halländsk konstnär fått formge priset. Vem formgivaren blir avgörs i en konstnärstävling.

– I den första tävlingen vann Dagmar Glemme. Sedan var det lite pandemi så vi har delat ut hennes pris eldsflamma två år i rad nu. Men nu är det dags för nästa tävling och tanken är att det ska vara en ny tävling varje år, säger Carin Sjöberg, utvecklare föreningsliv på kultur- och fritidsförvaltningen i Kungsbacka.

Kriterier för priset är bland annat att det ska vara tvådimensionellt eller tredimensionellt och inte överskrida 30x30x30 centimeter. Tävlingen pågår mellan 30 augusti och 25 oktober. Konstnärer som är verksamma eller bosatta i Halland kan ansöka. Vinnaren utses av en jury som består av representanter från Kungsbackas kultur- och fritidsförvaltning. Priset delas sedan ut till Kungsbackas mästare på Kungsbackagalan den 11 maj.



TV-klipp och nyheter

Sporten i korthet
SPORT 2024-10-17 KL. 09:16
Premium

Sporten i korthet

✔ Det galna derbyt ✔ Segersviten förlängdes ✔ Sju olika målskyttar

Alicia studerar – och är Lindälvs ansikte utåt
FAMILJ 2024-10-16 KL. 21:00
Premium

Alicia studerar – och är Lindälvs ansikte utåt

Ska få fler att välja Fordons- och transportprogrammet

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

Polisen följer grupp med unga  – kopplas till kriminalitet

Polisen följer grupp med unga – kopplas till kriminalitet

Polisen har de senaste åren följt en grupp ungdomar i Hålabäck som polisen ser en problembild kring. Några av dem kan kopplas till narkotikahantering eller annan kriminalitet. Två av ungdomarna bor på adressen som besköts i augusti. – Vi jobbar, i samverkan med sociala myndigheter, med att hjälpa dem i rätt riktning, säger lokalpolisområdeschefen Johanna Hennix.