KULTUR & NÖJE 2022-07-03 KL. 15:00

Nu kan halländska författare söka kritikstöd

Av Johanna Simonsson

Författare som bor i Halland kan nu söka Regions Hallands kritikstöd. Det är femte året i rad som regionen delar ut stödet och syftet är att ge professionella författare möjlighet att bo och verka i Halland genom sitt författarskap.

Nu kan halländska författare söka kritikstöd
Halländska forfattare kan få kritikstöd från Region Halland. Foto: Pixabay

TV-klipp och nyheter

TV-klipp och nyheter

Två författare kommer få kritikstöd och vinnarna utses av Kritiklabbet i samarbete med Kritikredaktionen på Varbergs bibliotek. Båda författarnas senaste bok kommer sedan recenseras av Kitiklabbet i samråd med Kritidredaktionen på Varbergs bibliotek. Recensionerna kommer publiceras på kritikredaktionens blogg samt delas ut på biblioteken. Vinnarna får även ett arvoderat författarframträdande under hösten.
För att söka kritikstödet måste du vara bosatt i regionen och skicka in din ansökan innan den 11 september i år. Alla ansökningar blir offentliga handlingar.
Region Halland vill genom detta hjälpa halländska författare att komma vidare i sin konstnärliga utveckling och främja kvalitetsdiskussioner om litteraturen och dess roll i samhället.


Över 30 år med hästarna vid Tjolöholms slott
FAMILJ 2025-11-20 KL. 21:00
Premium

Över 30 år med hästarna vid Tjolöholms slott

Ingemar och Elsa Vendelstrand kör häst och vagn på Tjolöholms julmarknad

Onsalasonen om målet och landslagsdebuten:
FOTBOLL 2025-11-20 KL. 13:51
Premium

Onsalasonen om målet och landslagsdebuten: "Fick mersmak"

Sverige fick en drömlottning i playoff

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

Premium | NYHETER 2025-11-21 KL. 18:00
NovaPosten tar upp kampen om läsarna

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

Saknade alkoholfria alternativ – Attia skapade Parispojken

Saknade alkoholfria alternativ – Attia skapade Parispojken

Allt fler väljer bort alkoholen. Men sommeliern Attia Franzén tyckte att något saknades bland de alkoholfria alternativen. Nu lanserar han Parispojken där drycker skapas för att passa till specifika maträtter och tilltugg. – Jag tror att många dricker mindre, men finare, säger Attia Franzén.