Vädret idag
Molnigt
18°C
Prognos juli 21, 2019
dag
Delvis soligt med åskstorm
20°C
 

M-ledaren knackade dörr i Onsala

Ulf Kristersson ska möta väljare och kampanja i Onsala, innan bussturnén rullar vidare mot Borås. Foto: Nils Jönsson

 

Moderaternas partiledare Ulf Kristersson är på plats i Onsala för att knacka dörr och kampanja inför valet. Moderaterna i Kungsbacka har medvetet legat lågt med information om besöket.

– Det är alltid kul med överraskningar, säger kretsvalledare Christian Johansson (M).

 

Onsala är ett av stoppen på den bussturné som M-ledaren är ute på tillsammans med partisekreterare Gunnar Strömmer.

Ulf Kristersson landade på Landvetter vid tiotiden i dag och åkte därifrån med buss vidare till båt- och sjöfartsmuseet i Onsala, där han ska träffa lokala partiföreträdare och sedan ge sig ut och knacka dörr. Moderaterna i Kungsbacka har medvetet valt att inte gå ut med information om partiledarens besök på förhand:

– Det är alltid kul med överraskningar, självklart är det så. Ulf Kristersson är ute i hela landet för att träffa så många som möjligt för att få en så bra bild av verkligheten det går. När man knackar dörr på det här sättet får man ofta spontana och ärliga reaktioner, säger Christian Johansson.

 

Ni måste ha en stor buss om alla ska få plats

 

Birgitta Staveby, 82, fick besök av Ulf Kristersson och ett stort följe med bland annat media, polis, kommunpolitiker och pressekreterare på fredagsförmiddagen. Hon passade på att lyfta frågan om trygghet i sitt korta samtal med M-ledaren. "Jag blev först alldeles rädd när ni kom in här, ni måste ha en stor buss om alla ska få plats", sa hon. Foto: Nils Jönsson

 

Ulf Kristersson peppade sina partikollegor inför valspurten innan han tillsammans med bland andra Christian Johansson och kommunalråd Hans Forsberg (M) gav sig ut för att möta väljare.

– Ofta när man knackar dörr är folk väldigt entusiastiska, jag tycker att dörrknackning är underskattat. Att ha torgmöten där man pratar i mikrofon till människor – den sortens envägskommunikation tror jag är helt poänglös i dag. Jag tror på samtal mellan fyra ögon, säger Ulf Kristersson till Norra Halland.

– Människor brukar vara nyfikna och både ställa frågor och komma med synpunkter, det är så man får till stånd samtal.

Vilken temperatur tycker du att valspurten har just nu?

– Den är stigande tycker jag, eftersom det har varit en lång och varm sommar blir det en lite kortare valrörelse än vad vi är vana vid, och sedan är valet än vecka tidigare. Jag tror att det är de kommande tre veckorna som det kommer att handla om.

 

 

 

Senare under fredagen väntar besök även i Borås och Vårgårda.

 

Skaffa den digitala versionen av papperstidningen här

Nils Jönsson
Reporter nils.jonsson@norrahalland.se 0300-52 13 58

TYCK TILL: Kommentera artikel

Kommentera detta inlägg

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

NYHETER

DebattLäs mer >>

ANNONS

TYCK TILL:

Brukar du vattna dina rabatter i trädgården med kranvatten?

Visa Resultat

Loading ... Loading ...

Diskutera TYCK TILL

Kommentera

DET HÄNDERLäs mer >>

Fredag 19 juli

kl 12–15 Naturkampen på Naturum Fjärås Bräcka. En naturlig femkamp där du får mäta dig med olika djur. Kan du kliva lika långt som en älg, trumma lika snabbt som en hackspett eller har du lika många tänder som en gädda?

Lördag 20 juli

kl 13-14.30 Historisk guidning. På 12–1300-talet låg det en borg, Hunehals Borg, vid Hanhalsholme. Denna borg var ett centrum för nordisk politik, med maktstrider, mord...

Läs Mer

Så här funkar eNH!