JOBB & PENGAR 2022-06-13 KL. 15:57

Storsatsning vid motorvägen

Av Kristian Alm

Med ett lite skakigt grävskopetag tog på måndagseftermiddagen två viktiga processer ett konkret steg – omvandlingen av Frillesåsmotet och förvandlingen av Inlag till bostäder.

Storsatsning vid motorvägen
Kommunalrådet Lisa Andersson (M) fixade efter lite träning att ta första skoptaget, understödd av Brixlys vd Markus Brink. Foto: Kristian Alm

TV-klipp och nyheter

Det handlar om bilföretaget Autolounges flytt från Inlag till bästa skyltläge vid motorvägen utanför Frillesås. Där ska Brixly bygga en ny bilhall som ger plats för framtida utveckling.
– Här blir en bilhall på 1 500 kvadratmeter och en stor verkstad med 10 platser, berättar Autolounge vd Christian Skaar Thomassen.


Christian Skaar Thomassen. Foto: Kristian Alm


Redan i dag säljer man sex olika bilmärken från den stora koncernen Stellantis, bland annat Opel och Peugot.
– Det kan på sikt bli ytterligare ett par-tre bilmärken. Vi räknar med att sälja 2 000 nya och 2 000 begagnade bilar i år, och siktar på att nå miljardvallen.
Men Autolounge har ytterligare planer, än så länge lite hemliga.
– Det blir även en hall på 1 000 kvadratmeter med annan motorrelaterad verksamhet, uttrycker sig Christian Skaar Thomassen
Bilhallen kommer att ligga ganska isolerad till en början, men snart spikas detaljplanen för det nya företagsområdet innanför, och i veckan väntas kommunledningen gå vidare med ett planförslag där det tvärs över motorvägen ska bygga ett helt nytt stopp med bensinstation, laddplatser och snabbmatsrestaurang.
Där har det varit en del strul under processen eftersom anläggningen kom för nära en bostad, men sedan den köpts in har arbetet gått vidare.
Samtidigt innebär flytten av Autolounge att ytterligare en tomt frigörs på Inlag och möjliggör omvandlingen till bostadsområdet som går under namnet Sydöstra centrum. Det handlar om ett gigantiskt projekt med 950 bostäder i första etappen.
Bilhallen ska stå klar i maj-juni nästa år, och totalbudgeten är 75 miljoner.


Så här ska den nya bilhallen vid motorvägen i Frillesås se ut. Skiss: Vilborg arkitekter

TV-klipp och nyheter

Nästan alla busslinjer inställda
TRAFIK 2023-11-29 KL. 19:57
Premium

Nästan alla busslinjer inställda

OBK-spelarna blir proffs – i alla fall på pappret
FOTBOLL 2023-11-29 KL. 18:00
Premium

OBK-spelarna blir proffs – i alla fall på pappret

Sportchefen om den nya ekonomiska verkligheten

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

Premium | BANDY 2023-11-30 KL. 18:00
En bandymånad som kan avgöra allt

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

Man våldsam och hotfull på krog

Man våldsam och hotfull på krog

Det ska ha uppstått ett bråk på en krog i centrala Kungsbacka på lördagskvällen. En man omhändertogs av polisen misstänkt för våld och hot mot tjänsteman.