JOBB & PENGAR 2021-09-06 KL. 17:00

Ölfestival på Tjolöholms slott

Mellan 17 och 19 september är det skördefest på Tjolöholm slott. Nytt för i år är att ett antal lokala bryggerier kommer bilda ölfestival under skördefesten.
– Det blir kul att testa en sån här grej och se hur det tas emot av besökarna, säger Christian Figved, delägare av Akia brygghus.

Ölfestival på Tjolöholms slott
Christian Figved bedriver bryggeriet Akia Brygghus och nu hoppas han kunna öppna ett bryggeri med restaurang i centrala Kungsbacka.

TV-klipp och nyheter



Som en del av skördefesten på Tjolöholms slott arrangeras en mindre ölfestival under rubriken "brygga öl - ett hantverk". På initiativ från Tjolöholm har Christian Figved bjudit in ett antal lokala bryggerier till festivalen.

I dagsläget är sju bryggerier klara till ölfestivalen, däribland AKiA Brygghus från Kungsbacka och Rocky Point från Åsa. Från de sydligare delarna av Halland kommer Subbe Bryggeri och Brewore från Varberg samt Imperiebryggeriet från Halmstad. Det kommer även bryggerier från Göteborgstrakten i form av Majornas Bryggeri och Odd Island från Lindome. Christian Figved berättar att det kan tillkomma ytterligare bryggerier.
– Jag har lite trådar ute, så det kan bli något eller några bryggerier till. Men vi har satt en gräns på max tio bryggerier. Mer än så får inte plats på den ytan vi har.

Skördefesten pågår under hela helgen. Men bryggerierna kommer enbart vara på plats under fredagen och lördagen. Bryggerierna kommer ta med sig två sorter starköl per dag som besökarna kan provsmaka. Det kommer även finnas merchandise i form av bland annat glas och t-shirtar att köpa.
– Alla bryggerier kommer att ha minst en representant på plats som kan berätta om sin öl och sitt bryggeri. Det kommer även finnas folköl att köpa med sig hem. Det blir lite gårdsförsäljningskänsla över det, säger Christian Figved.

Fyr får klartecken i Åsa
NYHETER 2024-04-20 KL. 12:00
Premium

Fyr får klartecken i Åsa

TV-klipp och nyheter

Godis till hela klassen – Leia vann teckningstävlingen
NYHETER 2024-04-19 KL. 16:30
Premium

Godis till hela klassen – Leia vann teckningstävlingen

Se intervjun med vinnaren i artikeln

Fiskgjusarna är på plats i fjorden
MILJÖ 2024-04-18 KL. 18:30
Premium

Fiskgjusarna är på plats i fjorden

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

Premium | NYHETER 2024-04-20 KL. 12:00
Fyr får klartecken i Åsa
Premium | FOTBOLL 2024-04-19 KL. 21:51
Lindome fick sin derbyrevansch
Premium | NYHETER 2024-04-19 KL. 19:30
Firar 400 år med dubbelfyrarna
Premium | HANDBOLL 2024-04-19 KL. 17:30
Klart: Aranäs värvar guldmålvakt

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

Lasse fixar allsång med extra allt

Lasse fixar allsång med extra allt

Lasse Kronér gör sin egen grej och bjuder in favoritartisterna till sköna kvällar på Tjolöholm.