JOBB & PENGAR 2022-05-25 KL. 06:40

Nytt försök att bygga villor i Frillesås

Av Kristian Alm

Ett tidigare försök gick på pumpen. Men nu har projektet tagits över av stora Mjöbäckvillan som hoppas kunna bygga 29 villor intill motorvägsavfarten till Frillesås.

Nytt försök att bygga villor i Frillesås
Skiss: Arkkas arkitekter

TV-klipp och nyheter

TV-klipp och nyheter

För tre år sedan skrev Norra Halland entreprenören Peter Johansson som ville bygga villor intill Victorssons gamla lokaler, en bit från motorvägsinfarten och ganska nära vindkraftverket och solparken.
Det finns en del problem där med till exempel buller och hur man enkelt ska ta sig ut på Almedalsvägen, och hur det är med kollektivtrafiken.
Nu har utvecklingen tagit fart i Frillesås, med godkänd detaljplan för industriområdet på andra sidan Almedalsvägen, där bland annat Autolounge ska få nya lokaler för bilförsäljning.
Nu görs ett nytt försök med villaområdet, och då har Mjöbäcksvillan tagit över projektet, och ansöker om planbesked.
I förslaget finns 29 villor inritade, och de är placerade så att bullret från vindkraftverket inte ska påverka. Man vill också kunna använda den rondell som ska bygga vid infarten till det nya industriområdet från Almedalsvägen.


Över 30 år med hästarna vid Tjolöholms slott
FAMILJ 2025-11-20 KL. 21:00
Premium

Över 30 år med hästarna vid Tjolöholms slott

Ingemar och Elsa Vendelstrand kör häst och vagn på Tjolöholms julmarknad

Onsalasonen om målet och landslagsdebuten:
FOTBOLL 2025-11-20 KL. 13:51
Premium

Onsalasonen om målet och landslagsdebuten: "Fick mersmak"

Sverige fick en drömlottning i playoff

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

Premium | NYHETER 2025-11-21 KL. 18:00
NovaPosten tar upp kampen om läsarna

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

Saknade alkoholfria alternativ – Attia skapade Parispojken

Saknade alkoholfria alternativ – Attia skapade Parispojken

Allt fler väljer bort alkoholen. Men sommeliern Attia Franzén tyckte att något saknades bland de alkoholfria alternativen. Nu lanserar han Parispojken där drycker skapas för att passa till specifika maträtter och tilltugg. – Jag tror att många dricker mindre, men finare, säger Attia Franzén.