JOBB & PENGAR 2021-02-21 KL. 16:30

Let's Dance-Charlotte bjuder upp till dans

Vi förstår att de måste finnas. Det gör även Kungsbackakändisen Charlotte Sinclair. Men precis som många andra är hon vid det här laget urless på alla coronarestriktioner som hindrar oss från att ha kul. Nu bjuder hon upp hela Kungsbacka, till dans på en helt ny dansskola.

Let's Dance-Charlotte bjuder upp till dans

Danskändisen Charlotte Sinclair, som bland annat under flertalet säsonger lärt andra kändisar att dansa i tittarsuccén Let’s Dance, brukar vanligtvis ha en fulltecknad kalender. När hon inte tränar för tv-tävlingar, uppträder hon själv inför publik – gärna tillsammans med dansarkollegan Tony Irving och hans team.

Fullbokade premiärklasser


Hon är också en elittränare av rang, med flera av våra allra bästa tävlingsdansare som adepter. Och kursverksamheten hon i många år drivit tillsammans med sin ex-man, i bland annat Göteborg, har hon varit med om att utveckla till en institution.

Sedan en tid står hon nu på egna ben – med en dröm om att starta en helt egen dansskola hemma i Kungsbacka. En dröm Sinclair i söndags gjorde till verklighet.

– När corona bröt ut tömdes min fullbokade kalender på en vecka! Nu har det gått nästan ett år, utan att vi som jobbar i nöjesbranschen kunnat se någon ljusning. Det är inte lätt att ställa om till något helt annat när man arbetat med något så speciellt som dans i 25 år. Och att inte själv få dansa känns verkligen jobbigt. Jag älskar att dansa! Det ger så mycket glädje och positiv energi, förklarar Charlotte Sinclair sitt beslut att ta steget till eget, mitt i pandemin.

”Dans sprider glädje”


I lokaler hon hyrt av Friskis i Kungsbacka håller hon sedan i söndags corona-anpassade klasser, för max sju elever per lektion. En del av kurserna är för barn, medan andra är för vuxna.

Någon vidare lönsamhet för sin nybildade CS Dansstudio räknar Charlotte Sinclair inte med på ett bra tag ännu. Men att tjäna pengar är inte det viktigaste.

– Det senaste året har varit väldigt tungt för många. Det märktes tydligt på våra fulla premiärklasser i söndags. De som var där var så glada för att äntligen få göra någonting! Dans är väldigt bra - både för vårt fysiska och psykiska välmående. Dans sprider glädje! säger Charlotte Sinclair.

– Jag tror det finns ett stort behov av dans och rörelse idag, när så många sitter ensamma hemma – både på sin arbetstid och på sin fritid. Kan man hjälpa till i en sådan situation, tycker jag att man ska göra det. Att jag själv får dansa och må bra är en bonus jag får på köpet, fortsätter hon.

Planerar nya kurser i påsk


Även om pardans inte är en optimal fritidssysselsättning för den som är i riskgrupp ser Charlotte Sinclair redan nu ett stort intresse för rörelse och socialt umgänge hos dem som har antikroppar mot coronaviruset och som längtar efter att kunna leva lite mer som vanligt igen. Ett intresse hon tror kommer att öka successivt i takt med att fler vaccineras mot covid-19.

Nästa kursstart är inplanerad till påskhelgen. Då får ett antal nya danselever möjlighet att ha en av vårt lands allra bästa danslärare nästan helt för sig själva under ett antal veckor framöver. Och så ska det fortsätta, tills regeringen äntligen vågar lätta på coronarestriktionerna igen. Då står Charlotte Sinclair redo att lägga i en betydligt högre växel.

Kungsbacka på danskartan


– Ja, det långsiktiga målet är en riktigt bra dansskola med plats för alla som tycker det är roligt att dansa tiodans, disco och hip hop. Vi riktar oss lika mycket till dem som bara tycker det är kul att dansa och som vill lära sig mer, som till dem som vill göra shower och satsa på en tävlingskarriär. Med mina kontakter i branschen tror jag också vi kommer att få möjlighet att bjuda in exempelvis Tony Irving för att hålla workshops och liknande, berättar Charlotte Sinclair entusiastiskt.

– Vi kommer att satsa mycket på pardans. Men eftersom jag är van att coacha tävlingsdansare på elitnivå skulle jag även tycka det var väldigt roligt om vi kunde bygga upp en tävlingsverksamhet här i Kungsbacka. Jag tror det finns en bra grund att stå på här. Intresset för pardans är stort och vi har många tävlingsinriktade ungdomar som nog skulle tycka det var kul om de fick möjlighet att utvecklas i tävlingssammanhang, avslutar hon.


Du har väl inte missat vår söndagstidning?

Teaterentusiaster i skogen hoppas på en riktig scen
NYHETER 2022-08-09 KL. 20:00

Teaterentusiaster i skogen hoppas på en riktig scen

Sällskapet Ebbe gör Marias resa i Stättared

SENASTE TV-NYHETERNA

Polisen utreder dödsolyckan på E6
NYHETER 2022-08-09 KL. 09:49

Polisen utreder dödsolyckan på E6

Städning startar Västerhavsveckan
NYHETER 2022-08-09 KL. 08:20

Städning startar Västerhavsveckan

”Folk förvånas över både liv och skräp i vattnen”

500 drabbades av strömavbrott
NYHETER 2022-08-09 KL. 07:25

500 drabbades av strömavbrott

”Krokiga vägar och en glass på det...”
FAMILJ 2022-08-08 KL. 20:30

”Krokiga vägar och en glass på det...”

Mikael, MC-entusiast som inte trivs på motorvägen

Dubbelgaraget övertänt
NYHETER 2022-08-08 KL. 20:05

Dubbelgaraget övertänt

Nu renoveras huset från 1600-talet
NYHETER 2022-08-08 KL. 19:00

Nu renoveras huset från 1600-talet

Kvinna knivhögg sin man – åtalas för mordförsök
NYHETER 2022-08-08 KL. 14:03

Kvinna knivhögg sin man – åtalas för mordförsök

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

Klarar av att leva ett ”normalt liv”

Klarar av att leva ett ”normalt liv”

Under 2021 anmäldes 15 män för våldtäkt mot barn i Kungsbacka. De drabbade och anhöriga får bära med sig händelserna genom hela livet. Det här är sista delen i Norra Hallands serie om sexualbrott och dess konsekvenser.